banner est whatsapp

Dissenya el futur de l´Arboç. Comptem amb tu!

L'Arboç, 07/11/2016

La Regidoria de Participació Ciutadana impulsa una convocatòria de pressupostos participatius amb l’objectiu que els vilatans tinguin veu i vot a l’hora de decidir una part del pressupost de 2017


Imatge: Cartell promocional de la presentació dels Pressupost Participatiu i de la primera de les sessions participatives (Font: Aj. L’Arboç)

Aquest mes de novembre, la Regidoria de Participació Ciutadana impulsa una convocatòria de pressupostos participatius, pionera al municipi, amb l’objectiu que arbocencs i arbocenques tinguin veu i vot a l’hora de decidir una part del pressupost municipal de l’any 2017.

El Pressupost Participatiu és un model de participació i gestió del municipi a través del qual la ciutadania proposa i decideix a què destinen aquesta part dels recursos municipals. El consistori doncs, farà una reserva en el pressupost municipal del 2017 de 24.000 € (capítol d´inversions) perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. En aquest sentit, l’Ajuntament de l’Arboç es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys. Fins dimarts 29 de novembre, restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través del correu electrònic participacio@arbocenc.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a l´Ajuntament i a la Casa de Cultura. Cada ciutadà pot presentar un màxim de tres projectes i per tal que aquesta sigui admesa ha d’estar referida a temes de competència municipal.

Dimarts 15 de novembre (19:30 h.), l’Auditori de la Casa de Cultura acollirà la presentació pública del procés participatiu, en la qual s’informarà sobre la metodologia i el funcionament del projecte. I dimarts 29 (19:30 h.), els arbocencs i arbocenques estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà que es celebrarà a la Biblioteca municipal; una sessió participativa oberta a tots els veïns que servirà per extreure propostes i idees susceptibles de formar part del pressupost.

Les propostes extretes del Fòrum Ciutadà i les butlletes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Totes aquelles que siguin viables tècnicament i no superin el pressupost fixat seran considerades finalistes. I finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar tots els arbocencs i arbocenques majors de 16 i el procés es podrà fer a través de mitjans electrònics i presencials.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat