banner est whatsapp

La qualitat de l’aire que es respira al Penedès no seria la més idònia per a l’OMS

L'Arboç, 02/08/2016

L’estació ambiental de l’Arboç presenta la xifra més elevada de partícules en suspensió amb 25 superacions del límit establert per l’Organització Mundial de la Salut


Imatge: Taula de dades de l’estació de mesurament de l’Arboç al Ceip Sant Julià (font: Generalitat de Catalunya www.qualitatdelaire.cat)

La qualitat de l’aire que es respira al Penedès no seria la més idònia per a l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Segons les dades compilades al llarg de tot el 2015 per les deu estacions de control distribuïdes al territori, les tres comarques presenten nivells de partícules en suspensió i d’ozó superiors a les recomanacions de l’organisme que coordina l’acció sanitària de les Nacions Unides.

Legalment, no se supera cap dels límits establerts per la UE, que és de qui depèn la normativa mediambiental dels estats membres en aquesta matèria, malgrat que associacions conservacionistes recorden que els topalls de superacions de la Unió són, per norma, molt més laxes que els de l’OMS.

Especialment ressenyables són els nivells detectats al Penedès de partícules en suspensió en l’aire de fins a deu micres procedents, bàsicament, del trànsit rodat i determinades indústries com les centrals tèrmiques, de cicle combinat, refineries i incineradores. De les vuit estacions que mesuren específicament aquests indicadors (Cubelles, l’Arboç, dues a Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca, Sitges i dues a Vilanova), set sobrepassen la mitjana anual de 20 superacions establertes per l’Organització Mundial de la Salut, la meitat, això sí, del que marca legalment la UE.

La xifra més elevada la presenta l’Arboç, amb un total de 25 superacions; la més baixa és la de Vilafranca, amb 21, i només Cubelles se situa dins dels paràmetres suggerits per l’OMS, amb 18.

Pel que fa a les anàlisis diàries, l’estació ubicada al nucli de Vallcarca de Sitges ha arribat a registrar un pic màxim de 9 superacions, el triple del que recomana l’agència depenent de les Nacions Unides, mentre que al barri de la Ràpita dels Monjos, el topall detectat s’alça fins a les 7, és a dir, més del doble.

Per consultar les dades de l’Arboç us heu d’adreçar al web http://www.qualitatdelaire.cat/estacio/cerca/0/457/12.html

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat