banner est whatsapp

Cessió de l´arxiu fotogràfic de l´arbocenc Julià Suau a l´Arxiu Comarcal del Baix Penedès

L'Arboç, 15/07/2016

La col·leció està formada per prop de 60.000 instantànies de la vida social i cultural de l´Arboç entre els anys 1964 i 2008


Imatge: Julià Suau amb la seva càmera davant de l´Ajuntament de l´Arboç (Foto feta per Joan Teichenné)

Les dependèndies de l´Arxiu Comarcal del Baix Penedès van acollir aquest dijous 14 de juliol, l´acte de signatura del conveni de cessió en mode comodat de l´arxiu fotogràfic de l´arbocenc Julià Suau Figueras (1926-2011).

La Sra. Maria Mata i els seus fills han cedit el llegat fotogràfic de Suau a la Generalitat de Catalunya per tal que sigui lliurat a l´Arxiu Comarcal del Baix Penedès, per a la seva conservació i per fer-lo accessible a tothom. El fons fotogràfic el formen 3.650 clixés i prop de 60.000 imatges d´entre els anys 1964 i 2008.

Julià Suau es va iniciar en el món de l´art fotogràfic cap a l´any 1957, quan va fer-se amb la seva primera càmera. Amb el pas del temps, va passar de fer fotografies de família a convertir-se en un fotògraf conegut i molt sol·licitat. Durant més quatre dècades va conciliar la seva ocupació a les empreses Caldereria Calesa i Cristalería Espanyola amb el seu gran hobbie, la fotografia. Suau tenia instal·lat el laboratori fotogràfic als baixos de casa seva, al carrer de la Roca.

Les fotografies de Julià Suau són un reflex fidel de la vida social i cultural de l´Arboç, i una font essencial d´estudi que permet documentar i localitzar indrets, carrers, persones, entitats i activitats lúdiques, esportives, etc... dutes a terme a l´Arboç entre els anys 1964 i 2008.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

Acte al Consell Comarcal
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat