banner est whatsapp

La Generalitat reconeix la trajectòria de L’Elenc Artístic Arbocenc amb un diploma acreditatiu en motiu del seu centenari

L'Arboç, 07/06/2016

L’acte va tenir lloc el passat divendres als Lluïsos de Gràcia de Barcelona en el marc de l’acte inaugural del Dia de l´Associacionisme Cultural


Imatge: Lluïsos de Gràcia (Autor: Gencat)

El passat divendres 3 de juny de 2016, el president de l’Elenc Artístic Arbocenc, Sr. Josep Maria Arnan, va rebre de mans del Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Il·lm. Sr. Santi Vila, un diploma acreditatiu en reconeixement de la dilatada trajectòria de l’entitat en motiu del seu centenari.

L’acte va tenir lloc a les set de la tarda als Lluïsos de Gràcia, a Barcelona, en el marc de l’acte institucional inaugural del Dia de l´Associacionisme Cultural. L’acte institucional va començar amb una conferència sobre la cultura associativa com a eina de canvi cap a una societat més democràtica i participativa, dictada pel Sr. Jordi Baltà. Després del lliurament de diplomes a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant l’any 2016, l’acte inaugural va cloure amb la interpretació de diversos cuplets en commemoració del centenari dels pastorets de Folch i Torres.

El 27 de maig de 2014 el Govern català va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per l’Ajuntament de l’Arboç i tots els arbocencs és un motiu d’orgull que una entitat de la vila hagi obtingut aquest reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya i felicita a tots els membres actuals i històrics de l’Elenc Artístic Arbocenc per l’esforç, la passió i la il·lusió que han treballat dia rere dia durant els darrers 100 anys.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat