banner est whatsapp

Els Guineus de l’Arboç assisteixen a la IX Trobada de Dones Trabucaires

L'Arboç, 14/03/2016

Sant Cugat ha acollit la trobada aquest diumenge 13 de març, la més gran que s´ha fet mai a Catalunya


Foto: Tres trabucaires dels Guineus de l´Arboç durant la trobada / Font: Localpres

Sant Cugat del Vallès va acollir aquest diumenge 13 de març 82 dones trabucaires acompanyades d´altres 85 homes entre els qui disparaven i els acompanyants. Un total de 25 colles van recòrrer el centre de la ciutat a trabucades.

El motiu: la IX Trobada de la Dona Trabucaire de Catalunya que s´ha celebrat aquest any a Sant Cugat., amb el lema ´Dona agafa un trabuc´, que ha servit per reivindicar una major presència de colles mixtes i acabar amb la segregació de sexes a les entitats folklòriques.

Des de les 12.30 hores i fins a gairebé de dues de la tarda, les colles van disparar els seus trabucs als carrers de la ciutat. Des de la rambla del Celler, passant pel carrer de Francesc Moragas i l´avinguda de Catalunya, seguint per la plaça de Sant Pere i baixant pel carrer Major. Després de creuar la plaça d´Octavià, sense disparar, la cercavila va finalitzar als jardins del Monestir, on tots els participants han fet sonar alhora els trabucs amb una galejada conjunta.

La propera cita amb la Trobada de la Dona Trabucaire serà al barri de Sant Andreu, a Barcelona, després que aquest diumenge s´hagi proclamat la pubilla d´aquest municipi, i al mes de maig d´aquest mateix any se celebrarà la Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya a Cardedeu.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat