banner est whatsapp

L´Arboç se suma un any més a la campanya “Mulla´t per l´esclerosi múltiple”

L'Arboç, 08/07/2015

Aquest diumenge 12 de juliol la Piscina Coberta Municipal organitza tot un seguit d’activitats solidàries per aquesta jornada


L´Arboç se suma a la campanya ´Mulla´t per l´esclerosi múltiple´, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), i la Piscina Coberta Municipal celebrarà activitats solidàries durant el proper diumenge 12 de juliol, de 10 del matí a 2 de la tarda, amb entrada lliure pels abonats a l’instal•lació i un preu simbòlic d’un euro pels no abonats, que es destinarà íntegrament a la recaptació de la campanya.

La campanya "Mulla´t per l´esclerosi múltiple" consisteix en donar-se un bany solidari a la piscina, amb la intenció de donar visibilitat sobre aquesta malaltia, sensibilitzar el conjunt de la població i captar fons per a la lluita contra l´esclerosi i la millora de la qualitat de vida dels afectats i les seves famílies.

A les 12 en punt del migdia es durà a terme el “Tots a l’aigua!”, on tothom es llançarà de cop a l’aigua.

De les 10:00 fins les 13:00h se celebrarà una competició infantil de nedar a l’estil crol, amb una distància de 25m, amb entrega de premis a les 13:15h.

També hi haurà instal·lat un inflable per als més petits durant tot el matí.

De les 10 :45 a les 11:45h s’oferirà una sessió d’Aquadinàmic per adults

Durant tota la jornada es podran comprar articles de marxandatge de la FEM, o fer un donatiu voluntari per contribuir a la recaptació de fons per destinar-los a la investigació i lluita contra la malaltia.

L´esclerosi múltiple és una malaltia crònica i autoimmune que afecta la mielina o matèria blanca del cervell i de la medul•la espinal, provocant l´aparició de plaques escleròtiques que impedeixen el funcionament normal d´aquestes fibres nervioses. La mielina és una substància grassa que envolta i aïlla els nervis, actuant com la cobertura d´un cable elèctric i permetent que els nervis transmetin els seus impulsos ràpidament. La velocitat i eficiència amb què es condueixen aquests impulsos permeten realitzar moviments suaus, ràpids i coordinats amb poc esforç conscient.

La malaltia produeix una anomalia immunològica que se sol manifestar en problemes de coordinació i equilibri, debilitat muscular, alteracions de la vista, dificultats per pensar i memoritzar i sensacions de picor, punxades o entumiment, a més d´altres símptomes. Les causes que originen l´esclerosi múltiple es desconeixen, si bé hi ha indicis que podria tractar-se d´una malaltia immune que fa que l´organisme ataqui la seva pròpia mielina. Fins a la data no té cura, però un seguit de fàrmacs i recomanacions ajuden al fet que el seu avanç sigui més lent.

La campanya campanya “Mulla´t per l´esclerosi múltiple” compta amb el suport i la col·laboració de l´Ajuntament de l´Arboç.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat