banner est whatsapp

L´Arboç presenta la Fira de Santa Llúcia 2014, la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya.

L'Arboç, 09/12/2014

Enguany se celebra la XXa edició de la Plantada i Exhibició de Puntaires

Gran sorteig d’un valuós i magnífic ventall confeccionat per la puntaire arbocenca Mercè Ribas


Foto: Portada del programa de la Fira de Santa Llúcia 2014 (Autor: Aj. Arboç)

Els propers 12,13 i 14 de desembre, l’Arboç celebrarà la tradicional Fira de Santa Llúcia, la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya. Amb més de 800 anys d’història, la Fira de l’Arboç està plenament consolidada i consta catalogada com la única fira temàtica dedicada al món de la punta al coixí de tot l’estat.

Aquesta edició de la Fira, però, és especial. La tradicional Plantada i Exhibició de Puntaires celebrarà amb tots els vilatans i visitants vingudes de tots els racons de l’estat, el seu 20è aniversari, diumenge 14 de desembre, a la recentment asfaltada avinguda Jacint Verdaguer. La Plantada i Exhibició de Puntaires ha estat, des de la seva creació l’any 1994, l’acte més espectacular i concorregut de la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç. Més d’un miler d’artesanes i un gran mercat de productes relacionats amb la punta al coixí ompliran el carrer Rafael Casanoves i la plaça de la Badalota, en un recinte temàtic de més de 4000 metres quadrats dedicats a la punta al Coixí.

Totes les puntaires inscrites seran obsequiades amb un diploma, un record commemoratiu i una butlleta pel “Gran Sorteig de Santa Llúcia”, on se sortejaran diferents premis, encapçalats per un valuós i magnífic ventall confeccionat per la puntaire arbocenca Mercè Ribas. Tothom que ho desitgi pot adquirir butlletes del sorteig, a un preu d’1 euro, a la Botiga del Museu de Puntes al Coixí i Oficina de Turisme de l’Arboç.

El moment més esperat de la XXa edició de la Plantada i Exhibició de Puntaires serà l’acte de lliurament de premis de la IV edició del Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya. Tot i la seva joventut, el rotund èxit de convocatòria i la repercussió mediàtica i prestigi internacional obtingut en les tres primeres edicions han fet que aquest concurs s’hagi consolidat com un referent a nivell estatal.

La resta de la Fira de Santa Llúcia s’extendrà pel carrer Major, Plaça de la Vila, Rambla Gener, carrer Hospital i Parc de Santa Llúcia, en un recinte firal de més de 12.000 metres quadrats que acollirà més de 150 parades i comptarà amb una àmplia programació d’actes per a totes les edats. Així, es podrà gaudir del tradicional Mercat d’Artesania, de tallers infantils, atraccions, concerts, animació, espectacles al carrer, demostracions d’oficis. La Regidoria de Turisme, per tercer any, presenta els denominats “Menús de Santa Llúcia”, a través dels quals els establiments de restauració arbocencs oferiran les seves propostes culinàries durant els dies de la Fira.

L’edició 803 de la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç començarà el proper divendres dia 12 de desembre a les 19:00 h amb la inauguració de les exposicions a la Casa de Cultura “Can Rossell”. Tothom qui ho desitgi pot consultar el programa d’actes a l’adreça www.arbocenc.cat

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

Portada del programa de la Fira de Santa Llúcia 2014
Valuós ventall confeccionat per la prestigiosa Mestra Artesana Mercè Ribas
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat