banner est whatsapp

El Parlament insta a activar el Logis Penedès, amb l´oposició d’ERC, ICV i CUP

L'Arboç, 07/10/2014

La Generalitat de Catalunya ha rebut un nou encàrrec perquè activi la construcció del polèmic macro polígon logístic


La Generalitat de Catalunya ha rebut un nou encàrrec perquè activi la construcció del Logis Penedès. Si fa aproximadament un any la Comissió de Territori i Urbanisme del Parlament de Catalunya va instar el govern a accelerar-ne la construcció, ara ha estat el ple del Parlament qui ha aprovat una moció perquè s’elabori un pla estratègic logístic per a Catalunya, que ha de suposar un pas endavant per la construcció de la polèmica infraestructura penedesenca.

Durant el debat al Parlament de la moció presentada per Jordi Terrades, diputat PSC, hi van donar suport CiU, el PP i C’s, i s’hi van mostrar contraris ERC, ICV i la CUP.

El Logis Penedès (en fase inicial conegut com a CIM Penedès) és una infraestructura de distribució logística (càrrega i descàrrega de mercaderies) és previst que tingui 186 hectàrees. El Govern el vol construir als termes municipals de l’Arboç, Banyeres i Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès. D’ençà que fou planificat l’any 2003, el projecte ha rebut nombroses crítiques des de diferents sectors de la societat. Sectors que que es van aplegar sota la Plataforma No Fem el CIM.

Des de la plataforma No fem el CIM una de les crítiques que s’ha fet a aquest projectes és que les actuals plataformes logístiques que ja estan construïdes (com el CIM del Camp de Tarragona), està infrautilitzades per absència de demanda.

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat