banner est whatsapp

IXa Edició del Crèdit de Síntesi sobre l’Arboç

L'Arboç, 25/06/2014

Del 16 al 18 de juny de 2014 a l’IES L’Arboç es va impartir per novena vegada un crèdit de síntesi dedicat a l’Arboç pels alumnes de 1r d’ESO.


foto: Alumnes de l’IES L’Arboç picant un patró (Autor: S. Sedó)

Del 16 al 18 de juny de 2014 a l’IES L’Arboç es va impartir per novena vegada un crèdit de síntesi dedicat a l’Arboç pels alumnes de 1r d’ESO. Entre les matèries tractades al crèdit de síntesi hi va destacar de manera molt especial la punta al coixí. El dilluns 16 de juny els alumnes van visitar el Museu de Puntes al Coixí, on desprès de rebre les oportunes explicacions del Sr. Sergi Sedó, gerent del museu, van realitzar un dossier didàctic específicament dissenyat per l’ocasió. El dimecres 18 de juny es va realitzar una activitat pràctica dividida en dues parts, en primer lloc van procedir a dissenyar i confeccionar un petit patró i; en segon lloc, els alumnes van poder-se exercitar al coixí en la confecció d’una peça. Les puntaires de l’Arboç es van bolcar en aquesta activitat i van contribuir decisivament al seu èxit.

Per la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí de L’Arboç és una prioritat incentivar l’aprenentatge de les tècniques autòctones de fer punta al coixí entre els més joves. La punta al coixí constitueix el nostre llegat cultural més important. Un llegat que s’ha transmès de generació en generació i que avui cal que continuem lluitant per mantenir-lo i conservar-lo sobretot entre les noves generacions.

Aquesta activitat, adreçada als alumnes de 1r d’ESO, es du a terme per iniciativa del claustre de professors de l’IES L’Arboç, amb la col·laboració de la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí, l’Escola de Puntaires de l’Arboç i L’Ajuntament de l’Arboç.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

Alumnes de l’IES L’Arboç picant un patró (Autor: S. Sedó)
Voluntàries de l’Escola de Puntaires amb els alumnes l’IES L’Arboç treballant amb el coixí (Autor: S. Sedó)
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat