banner est whatsapp

L´Arboç acollirà els propers 20 i 21 de juny, la XVII Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya

L'Arboç, 17/06/2014

La mostra reuneix nou colles de diables que dissabte oferiràn els seus Actes Sacramentals i la Cercavila de Foc com a plats forts.


Foto: Cartell commemoratiu de la XVII Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya (Autor: E. Ràfols)

L’Arboç acollirà els propers divendres i dissabte, 20 i 21 de juny, la XVII Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya, que comptarà amb la participació dels Balls de Diables Sant Quintí de Mediona, La Riera de Gaià, Sitges, Tarragona, Torredembarra, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i l’Arboç.

Els actes començaran divendres, 20 de juny a les 8 del vespre a l’Auditori Municipal, amb la inauguració de l’exposició i la realització d’una taula rodona que sota el títol “Sis segles de diables i foc a la festa” serà moderada per Daniel Vilarrúbias, autor del llibre “El Ball de diables a Igualada, un entremès de temps medievals ençà”, Salvador Palomar, membre de Carrutxa, i Ferran Sugranyes, membre de Carrutxa i del Ball de Diables de Reus.

Dissabte 21 de juny els actes continuaran durant el matí amb la xerrada/taller “Els tocs de timbals tradicionals”, a càrrec de Valeri Salvador, del Ball de Diables d’Alforja, a 2/4 d’11 del matí a la plaça de la Puntaire. Seguidament, a les 12 del migdia es realitzarà una cercavila de timbals pels carrers de l’Arboç.

A les 6 de la tarda, la plaça de la Puntaire acollirà la representació dels Actes Sacramentals de totes les colles participants, i, a les 8 del vespre es realitzarà una Cercavila de Foc amb el següent recorregut: Carrer Major, Rambla Gener, Abat Escarré, Major i Sagrat.

Tot seguit, la plaça de la Puntaire acollirà el sopar per a les colles participants i, com a final de festa, els artistes Jj.Dj i Protocol Monsters oferiran un concert per a tots els assistents.

Tots els actes d’aquesta XVII Mostra de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya estan organitzats pel Ball de Diables de l’Arboç amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Pirotècnia Igual.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat