banner est whatsapp

L´Elenc Artístic Arbocenc estrena "La Moixiganga"

L'Arboç, 30/05/2014

Entre els diversos espectacles que l´Elenc presenta en la III Fira Modernista del Penedès, cal fer especial esment a l´estrena de "La Moixiganga”


Entre els diversos espectacles que l´Elenc Artístic Arbocenc presenta en la III Fira Modernista del Penedès, el diumenge vinent i com a capçalera de cartell, cal fer especial esment a l´estrena de “LA MOIXIGANGA”. Interpretada per la branca jove del grup teatral arbocenc, es ve preparant des de finals de l´any passat i assajant a partir de principis de març.

Es tracta d´una representació teatral antiga popular, per caracteritzar una festa cerimonial, molt problablement relacionada amb la primavera, dedicada al cultiu del cereal; i actualment representa escenes de la Passió de Crist, en forma plàstica; en aquest cas consistent en vuit misteris.

La indumentària recorda antics pagesos hel·lènics o sards, i comú per a tot el Mediterrani clàssic.

Al so de gralla i tabal, la melodia que acompanya les evolucions coreogràfiques, en aquest cas creada expressament per l´ocasió, és una de les més solemnes que es coneixen a Catalunya en l´apartat de música popular. Al seu ritme s´aixequen altars humans d´un fort requisit barroc que ens transporten cap a un ingeni més de religiositat.

Aquesta nova iniciativa de l´Elenc, quedarà en cartell per a futures actuacions que s´esdevinguin, en aquest cas dintre l´especialitat de dansa folklòrica popular.

LA MOIXIGANGA es podrà veure el diumenge, dia 1 de juny, a la plaça de la Vila de l´Arboç, a les 13´30 h i a les 18´30 h dintre el programa complet per a la Fira d´enguany, a la qual l´Elenc hi participa de forma activa i destacada.

Font: Xavier Canals, director de l´Elenc Artístic Arbocenc

[Descripci?? del document] (WMV)

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat