banner est whatsapp

La regidora del PPC de l´Arboç denuncia al Ball de Diables

L'Arboç, 05/03/2014

La regidora popular es va sentir injuriada pels versos que van recitar els diables a la Festa Major de 2013. Laura Aragón demana 6.000 euros d´indemnització


Foto: Roda de premsa d´aquest dimarts a l´Auditori Municipal (autor: Xavier Llaó)

L´entitat Ball de Diables de l´Arboç es troba estupefacte a l´estar davant la possibilitat que la regidora del PPC, Laura Aragón, en el govern de la vila, tiri endavant una querella contra la colla pel que considera unes «injúries greus» cap a la seva persona. La regidora del PPC demana 6.000 euros d´indemnització que assegura donarà a una organització solidària.

La polèmica es remunta a la Festa Major de l´Arboç de l´any passat, quan els diables van recitar els tradicionals "versots satírics", unes típiques rimes en què s´aborda l´estat del municipi, que formen part de la festa, i que van fer referència a la regidora popular.

En els seus versots els diables, després de referir-se a prostíbul de la localitat, van dir que; «espero no trobar-me allà a la bruixa del PP». Un altre dels versos va ser; «... i amb la paia del PP ja se m´inflen els collons. Fem que nedi mar endins, i si pot ser entre els taurons»

A la regidora, aquestes dedicatòries li van semblar un insult i ha denunciat al Ball de Diables de l´Arboç. Després d´un intent fallit de conciliació al jutjat de pau, la regidora es planteja seguir amb la causa als tribunals. Aragón va evitar fer declaracions a l´espera d´un posicionament oficial del seu partit polític.

Aquest dimarts 4 de març, en roda de premsa a l´Auditori Municipal, des del Ball de Diables de l´Arboç, van explicar que els seus versots satírics formen part d´una tradició que es remunta a diversos segles, que s´emmarquen en la festa i que durant dècades veïns de totes les tendències polítiques i socials han estat objecte del qual no deixa de ser una sàtira festiva, sense intenció de danyar a ningú.

A la roda de premsa hi van intervenir membres de la junta dels diables de l´Arboç i Salvador Palomar, etnògraf, membre de l´Associació Carutxa i expert en Balls de Diables, que va explicar l´origen ancestral dels versos satírics en les festes i tradicions populars catalanes.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat