banner est whatsapp

Ha mort Rossend Condis, un dels impulsors del Museu de Puntes al Coixí de l´Arboç.

L'Arboç, 25/02/2014

Ha mort, als 91 anys d´edat, l´arbocenc Rossend Condis, artífex de la creació del Museu de puntes al Coixí de l´Arboç, juntament amb la seva dona Sra. Josefina Ferrer.


Foto: Rossend Condis en la seva faceta de dissenyador de patrons (Autor: Aj. de l’Arboç)

Ha mort, als 91 anys d’edat, l’arbocenc Rossend Condis, artífex de la creació del Museu de puntes al Coixí de l’Arboç, juntament amb la seva dona Sra. Josefina Ferrer. Fundador juntament amb els desapareguts Sr. Esteve Cruanyes, Sr. Josep Maria Jané, i la seva dona Sra. Josefina Ferrer, de l’històrica publicació periòdica arbocenca “Fe i Vida” (1948-1966). També era molt conegut al món puntaire, per la qualitat dels dissenys dels seus patrons.

El director del Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç, Sr. Sergi Sedó, comenta << …el paper del matrimoni Condis Ferrer va ser clau per a la creació del Museu de Puntes al Coixí, ells van continuar magistralment, l’any 1972, la tasca de recollida, classificació, documentació i emmagatzematge de peces de punta al coixí iniciada per mossèn Josep Torres l’any 1970. I ho van fer fins l’any 1994, data en que es va inaugurar el Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç, en el qual, també va tenir-hi un paper cabdal en la seva estructuració i en la selecció de les peces en exposició... >>. L’Alcalde de l’Arboç, Sr. Joan Sans, destaca <<... amb la mort de Rossend Condis s’extingeix una de les sagues dels arbocencs que més han contribuït a l’impuls, el foment i la promoció de la punta al coixí de l’Arboç... >>

L’Ajuntament de l’Arboç en ple expressa a la família el seu més sentit condol per la pèrdua de Rossend Condis.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat