banner est whatsapp

Un arbocenc queda tercer en el concurs de menjar calçots de Valls

L'Arboç, 28/01/2014

Xosé Ignacio Núnez es va crospir 190 calçots, gairebé 1,9kg de la tradicional ceba


Foto: Xosé Ignacio amb l´estatueta de tercer classificat (fotos de Marisa Turrado Ruiz Peinado)

La 33 edició de la Calçotada de Valls (Tarragona), que s´ha celebrat aquest cap de setmana, ha repartit aquest any uns 5.000 paquets de degustació a un preu de 8 euros cadascun als milers de visitants i veïns que han participat en aquesta tradicional cita gastronòmica catalana.

Durant la festa es calcula que s´han consumit uns 60.000 calçots, i continuen destacant els visitants japonesos, que tenen un especial interès en aquesta cita gastronòmica de la capital de l´Alt Camp

El 29 concurs de menjar calçots ha estat l´acte que ha congregat un major interès en els visitants forans i veïns de Valls, en el qual vint participants posen a prova els seus estómacs i intenten engolir el màxim de calçots, amb salsa i porró inclòs, durant quaranta-cinc minuts.

L´arbocenc Xosé Ignacio Núnez participava per segon any consecutiu i va ser capaç de menjar-se 190 calçots, gairebé 1.890 grams de la tradicional ceba, quedant en la tercera posició per darrere del lleidatà Josep Mª Gogia, amb 140 calçots i un pes total de 1.970 grams.

En declaracions a Ràdio l´Arboç, el Xosé es mostrava molt content i satisfet amb la seva marca personal i amb l´intenció de tornar a participar en la pròxima edició del concurs i ser el campió. El Xosé va anar al concurs acompanyat d´un nombrós grup d´amics de la vila que el van estar animant durant tota la competició, consolidant així la presència arbocenca en aquest esdeveniment gastronòmic d´abast internacional.

Enguany, no hi ha hagut sorpresa pel que fa el guanyador. El barceloní Adrià Wegrzyn ha estat el campió d´aquest curiós concurs menjant un total de 275 calçots que han pesat 3,800 quilos, però a més aquest 2014 ha batut el rècord que ostentava el vallenc Ramon Forès des de l´any 2009 amb 3 quilos i 700 grams.

Aquesta era la cinquena vegada consecutiva que Adrià Wegrzyn es feia amb el títol de campió i la vuitena en total d´ençà que participa en aquesta competició, però degut a un canvi en la normativa introduït enguany, l´any vinent no podrà tornar a participar ja que es veta el guanyador.

El conreador de calçots Jordi Rovira, de Torredembarra, ha estat aquest any el guanyador del 27 concurs de cultivadors segons els paràmetres de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls.

Font: Redacció

El Xosé en acció
La comitiva arbocenca
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat