banner est whatsapp

Mor l´arbocenc David Teichenné, baixista dels Rippers

L'Arboç, 08/01/2014

El Dia de Reis va estar marcat per la trista notícia de la defunció a l´Arboç de David Teichenné i Jané, baixista i membre fundador dels Rippers.


El Dia de Reis va estar marcat per la trista notícia de la defunció a l´Arboç de David Teichenné i Jané, baixista i membre fundador dels Rippers, un grup de punk rock arbocenc format en els anys noranta. Era solter i comptava amb 38 anys d´edat.

Així ho anunciaven el passat dilluns al Facebook del mateix grup, on el seu germà Marc va penjar un sentit i emotiu post de comiat. El seu funeral es va oficiar el dimarts 7 de gener a la parròquia de Sant Julià de l´Arboç. L´església es va quedar petita degut a la multitud d´amics i companys que van voler acompanyar la família en aquests moments tan difícils, i molts van haver de seguir el funeral des de fora del recinte.

La banda estava formada actualment pel seu germà i fundador Marc Teichenné, veu i guitarra, Manuel Lucio a la guitarra, i Marc Morell a la bateria. Després de gairebé dues dècades de trajectòria, el passat 2 agost de 2013 van oferir un concert al Foment de Vilanova i la Geltrú. Desprès d´aquest, la banda va fer públic un comunicat segons el qual manifestaven que els Rippers entraven en un estat d´inactivitat. "Potser aquest sigui el nostre darrer ritual", referint-se al concert.

Anteriorment, David va tocar en un grup de pop rock anomenat "Pantis", i amb el seu germà que estava amb els "Skull Bulls", van crear "Rippers" a l´any 1995, quan graven “I´ve got a gun”, que va formar part del seu primer single editat por Round Records a l´any 1996. Aquell any també graven un altre single amb la cançó “Wild Life”, on David toca la bateria i el baix, tot i tenir Ricky Carbó com a bateria pels directes.

L´any 1998, Mysterian Records també els hi edita l´àlbum "Evil". El 1999, les cançons es tornen més agressives i graven l´EP “Xafacaps”, amb el que representa un canvi de direcció cap a un punk rock més salvatge. Per aquell moment el Rippers encara no tenien un bateria fix i a l´any 2000 s´hi incorpora a Enric Foguet como a segon guitarrista. Oriol Mas es va fer càrrec de la bateria i van començar a donar forma a l´àlbum “No Mört”, gravat el març de 2001 als estudis Tívoli del Vendrell i editat per Ripper Records.

El 2004, amb la incorporació de Manel Lucio com segon guitarra, treuen al mercat amb H-Records el disc "Invertebrat", amb Francesc Marchan a la bateria. H-Records també va treure una edició en Cd de "No Mort". Enric Foguet toca la guitarra solista en tres dels temes. En aquesta mateixa època editen un altre single amb la cançó "Raw Evil". El següent disc portaria per nom “Nomelec’s Revenge” (Rock on Music 2006), produït també como l´anterior per Santi Garcia a Ultramarinos. Segueixen amb Francesc Marchan a la bateria i es confirmen como un dels grups de punk rock més potents de tot l´estat.

Tres anys més tard apareix amb la mateixa discogràfica i formació, "Seeds Of The New Dawn" (2009), gravat i produït per ells mateixos. El 2012, després d´incorporar a Marc Morell a la bateria "Bullets for Breakfast", treuen amb portada de William Blake, “Fire Tractaät”, editat per BCore, i enregistrat entre el març i el maig de 2012 a l´Arboç. El passat 2013 sortia "Toxic", també amb una pintura de l´esmentat poeta i pintor anglès, cançó gravada en les mateixes sessions de l´anterior LP, però que no va ser inclosa.

Els germans Marc i David Teichenné més Marc Morell, tenien un grup paralel anomenat "Pudör Crònica" que a l´any 2002 va treure un single amb els temes "Pudör Crònica" i "Vull ser el teu gos", amb la formació dels Rippers d´aquell moment.

L´any 2010 enregistren un 10 polsades amb cançons en català, amb una edició conjunta de Crack Records i Ripper Records. Va ser gravat pel David el 2010 a "L´Antro" de l´Arboç. La intenció era seguir amb aquest power trio després d´uns brillants i exitosos concerts.

Des de Ràdio l´Arboç volem expressar el nostre més sentit condol als familiars, amics i companys del David.

Descansi en pau.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat