banner est whatsapp

Els porcs senglars envaeixen l´Arboç

L'Arboç, 28/12/2013

Pels veïns de l´Arboç s´ha tornat habitual veure petjades i exemplars d´aquest animal pels carrers del poble.


Notícia fictícia amb motiu del Dia del Sants Inocents, 28 de desembre. Disculpeu les molèsties!

Les pluges del mes de novembre sembla que no han estat suficients per generar la biomassa necessària per mantenir la creixent colònia de porcs senglars que habita a les muntanyes del parc del Foix. Aquest fenòmen meteorològic, unit a les reticències del Departament de Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya a l’hora de concedir llicències per caçar aquest animal, està provocant que famílies senceres de porc senglars baixin de la muntanya i s’estableixin a l’Arboç i rodalies.

Pels veïns de l’Arboç s’ha tornat habitual veure tant petjades com exemplars d’aquest animal pels carrers del poble, i molts ciutadans surten de les seves llars temerosos i espantats.

L’Ajuntament de l’Arboç ha realitzat una crida a la calma i ha assegurat que tant la Policia Local com la Brigada Municipal estan rebent un curs d’utilització d’armes de dards tranquil·litzants per apaivagar els animals més nerviosos. De moment, ja s’han localitzat dos caus que els porcs senglars utilitzen com a refugi dins el nucli urbà de l’Arboç. Un dels caus és al parc de Santa Llúcia i el segon es troba al solar de l’antiga muralla, a la plaça de la Badalota.

Per la seva banda, el Departament de Ramaderia i Pesca de la Generalitat, assegura que el fenomen és degut al deteriorament de l’hàbitat natural del porc senglar, que anirà a més i que aviat els porcs senglars envairan les grans poblacions a la recerca d’aliment i refugi.

La Generalitat ha organitzat per aquest diumenge 29 de desembre, a partir de les 8 del matí, una batuda a l’Arboç per capturar els senglars més grans i perillosos. En aquest sentit, es recomana a la població que no surti de les seves llars i que, si necessita sortir-ne, ho facin amb totes les precaucions.

Font: Redacció

Grup de porcs senglars al parc de Santa Llúcia aquest Nadal
Família de porcs senglars fotografiats per un veí de la plaça de la Vila
Petjades de porc senglar localitzada al parc de Santa Llúcia
pors senglar davant el Poliesportiu Municipal
porc senglar als porticons del carrer Major
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat