banner est whatsapp

Dia Internacional contra la Violència de Gènere a L´Arboç

L'Arboç, 27/11/2013

La Regidoria de Benestar Social de l´Ajuntament de l´Arboç, amb la col-laboració de l´Associació de Dones Arbocenques, va organitzar tot un seguit d´actes, el passat 25 de novembre, per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.


Foto: Les protagonistes de l’acte (d’esquerra a dreta) Rosa Andreu, Montse Mulet, Anna Giró, Antonia Gumà i la regidora Montse Pérez. (Autor: S. Sedó).

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de l’Arboç, amb la col·laboració de l’Associació de Dones Arbocenques, va organitzar tot un seguit d’actes, el passat 25 de novembre, per commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

La jornada va començar amb la col·locació d’un gran llaç lila al balcó de l’ajuntament. A dos quarts de set, al local Arbosense, es va realitzar una sessió pràctica de defensa personal a càrrec de Mari Carme Vila, tercer Dan de Nihon Tai Jitsu i primer Dan de Judo. La introducció pràctica va anar a càrrec del Grup d’Atenció a la Víctima de la Comissaria del Baix Penedès del cos de Mossos d’Esquadra. Tot seguit, la coneguda actriu arbocenca Rosa Andreu va llegir un manifest des de l’Ajuntament.

El 25 de novembre fou declarat dia Internacional contra la Violència vers les dones durant la I Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrada a Bogotà (Colòmbia) el Juliol de 1981. S´escollí el 25 de novembre per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 per ordre del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

Aquestes dones simbolitzaren aleshores la lluita i la resistència, pel que anys després, al 1999, l´ONU donà caràcter oficial a aquesta data, declarant el 25 de novembre com el Dia Internacional de l´Eliminació de la Violència contra la Dona. Aquest dia convida a governs, organitzacions internacionals i organitzacions no governamentals a que celebrin activitats de sensibilització de l´opinió pública respecte a aquest tema que inevitablement ens afecta a totes i a tots.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat