banner est whatsapp

Presentació del llibre "Anarquisme fet diferencial català" a l´Ateneu Arbocenc

L'Arboç, 22/11/2013

Avui divendres 22 de novembre a les 8 del vespre, l´Ateneu Arbocenc acollirà la presentació del llibre "L´anarquisme fet diferencial català. Influència i llegat de l´anarquisme en la història i la societat catalana contemporània" de Xavier Díez


Avui divendres 22 de novembre a les 8 del vespre, l’Ateneu Arbocenc acollirà la presentació del llibre “L’anarquisme fet diferencial català. Influència i llegat de l´anarquisme en la història i la societat catalana contemporània” de Xavier Díez. L’acte comptarà amb la presència de l’autor, doctor en història contemporània, llicenciat en filosofia i lletres i postgraduat en pedagogia terapèutica i estudis de dret, i de l’historiador penedesenc Ramon Arnabat, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, que contextualitzarà la història del moviment obrer i llibertari al Penedès al primer terç del segle XX.

Amb aquesta activitat, l’Ateneu Arbocenc pretén continuar en la seva línia de difusió de la cultura i la història, però defugint la unicitat imperant de la memòria oficial. El reconeixement a un dels moviments que més va arrelar a la nostra societat és identificar també uns valors que poques vegades són un element acceptat del nostre poble.

Entre els actes programat encara en aquest mes de novembre, assenyalem que diumenge 24, a les 6 de la tarda, hi haurà al mateix local de l’Ateneu, la projecció de la pel·lícula “Els camarades” (“I compagni”, 1963), de Mario Monicelli. Amb aquesta projecció es vol fer fer un petit homenatge a Monicelli, el mestre toscà de la comèdia italiana, reconegut per la seva crítica social a través d’un llenguatge ple d’ironia i sarcasme. Monicelli va morir ara farà tres anys, el 29 de novembre de 2010.

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat