banner est whatsapp

Correllengua 2013 a l´Arboç

L'Arboç, 10/11/2013

Per tercer any consecutiu, el grup de debat i acció de l´Arboç "El Taulell", organitza les activitats que formen el Correllengua.


Per tercer any consecutiu, el grup de debat i acció de l’Arboç “El Taulell”, organitza les activitats que formen el Correllengua.

Divendres i dissabte, dies 15 i 16, el Correllengua omplirà el centre de la vila amb la participació de tothom qui vulgui, tant infants com gent gran, ja que hi haurà activitats per a tots els gustos.

Així, divendres, a les vuit del vespre, a l’Ateneu Arbocenc, al local del carrer Rafel de Casanova nº 47, es farà una xerrada sobre la situació de la llengua catalana a les illes, per part d’Irene Jaume, membre del Comitè de suport de Barcelona a la vaga indefinida de docents a les illes. I és que, aquest any, la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) vol recordar la figura de Miquel Martí i Pol, en el desè aniversari de la seva mort.

Dissabte a 2/4 de 6 a la plaça de la Vila, es farà la representació de poemes de Miquel Martí i Pol a càrrec dels alumnes de les escoles de l’Arboç, que prèviament hauran treballat a l’aula, tot això, amanit amb una xocolatada al carrer. Els jocs infantils també hi seran presents en aquesta festa de la llengua, amb la inclusió de la tradicional “Desfogada popular”,enguany especialment dedicada a Jose Ramón Bauzà, unes bitlles que recullen les frases més “lluïdes” contra el català dites per personatges coneguts i que es poden tombar amb unes pilotetes.

Pel que fa a les propostes per als més grans, dissabte no hi faltarà tampoc la “Botifarrada popular” i la música amb accent obert en català, amb el "KATaoke".

Abans, però, el testimoni de la nostra parla vindrà en forma de torxa encensa a les vuit del vespre. La flama de la llengua es passejarà pel centre de l’Arboç fins a arribar davant l’Ajuntament, on es llegirà el Manifest del Correllengua 2013.

Propostes lúdiques i festives en aquests dos dies a l’Arboç. D’una activitat a l’altra i per a totes les edats, el Correllengua potencia valors de civisme i convivència tot defensant allò que ens és més propi, la llengua catalana com a element de cohesió i de llibertat en cada indret de Catalunya.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat