banner est whatsapp

L´Elenc Artístic Arbocenc prepara l´estrena de l´Hotel dels gemecs

L'Arboç, 04/11/2013

Les representacions tindran lloc el dissabte 9 de novembre, a les 9´30 del vespre, i l´endemà diumenge dia 10, a les 6 de la tarda


L´any passat per aquestes dates l´Elenc Artístic Arbocenc va estrenar la popular obra de García Lorca, Bodas de Sangre, espectacle que a hores d´ara encara roman en cartell.

Doncs bé, gairebé just un any després, el grup arbocenc posarà en escena els propers dies 9 i 10 de novembre en el Teatre del Centre Parroquial de l´Arboç, una comèdia de vodevil per passar-hi l´espectador els millors moments, els més divertits… gaudint durant més de dues hores d´un esclat de malentesos i embolics; de casualitats i de sorpreses; fins d´una atrevida picardia, en clau de comèdia que sovint arriba gairebé fins l´absurd. Tot plegat a un ritme frenètic. Un tipus d´obra que avui per avui és molt ben rebuda per un públic desitjós de dur a l´oblit els maldecaps quotidians. Aquesta obra romandrà en cartell durant tot el 2014 i 2015.

“L´Hotel dels gemecs”, és el títol de l´adaptació catalana de Jeroni Moliné a l´obra d´una de les plomes més anomenades i conegudes del gènere del vodevil: en Georges Feydeau, que va veure com la seva obra, amb el títol original, “La Puce à l´Oreille”, era traduïda a diversos idiomes i representada en innumerables versions, pricipalment a l´Amèrica del Sud, amb èxit espaterrant a tot arreu, principalment a França on va protagonitzar l´obra l´actor Jean Paul Belmondo.

Fou estrenada al Théâtre Variétés de París el 22 de març de 1907. Com “La pulga tras la oreja” va ser emesa en el programa Estudio-1 de TVE el 14 d´agost del 1984, dirigida per Cayetano Luca de Tena. I com “Amb la mosca al nas” TV3 la va emetre l´any 1988, amb un repartiment de luxe, com Carles Velat, Pep Anton Muñoz, Carme Elias i Emma Vilarasau en els principals papers, i dirigida per Ricard Reguant.

Què es pot dir de l´argument? Doncs que tot comença per una bestiesa… per uns simples elàstics… que donen pas a tot un entrellat que mantenim en l´anònim i que deixarem descobrir-ho, en primícia, a l´espectador que es traslladarà cap a aquell característic ambient benestant i murri del París de la Belle Èpoque.

Les representacions tindran lloc el dissabte 9 de novembre, a les 9´30 del vespre, i l´endemà diumenge dia 10, a les 6 de la tarda. Val a dir que les entrades són numerades i ja es poden adquirir anticipadament a la Papereria Montserrat de l´Arboç.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat