banner est whatsapp

Detingut un home de l´Arboç per estafar a asseguradores

L'Arboç, 08/10/2013

Sis ciutadans de Calafell i un de l´Arboç haurien estafat 62.000 euros a diverses companyies


Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Baix Penedès van detenir, entre els dies 17 i 26 de setembre, sis homes i una dona, d’edats compreses entre els 30 i 50 anys, de nacionalitat espanyola per estafar 62.000 euros a diverses companyies d´assegurances. Sis d’ells són veïns de Calafell i l’altre és de l’Arboç. Se´ls imputen divuit delictes d’estafa, de falsificació documental i simulació de delicte.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta durant el mes d’agost després de detectar un increment de denúncies per robatoris violents, robatoris amb força a interior de domicili i establiments, furts i danys. Els agents sospitaven que moltes d’aquestes denúncies eren falses, i es presentaven només amb l’objectiu de defraudar a les companyies asseguradores.

De la investigació es desprèn que els detinguts tenien unes funcions molt concretes per tal de cometre l’estafa. El cap visible de la trama era un agent d’assegurances, que captava clients proporcionant-los els millors preus del mercat en l’àmbit de les assegurances i, per aconseguir aquest objectiu, contractava assegurances amb diverses companyies de renom. Aquest agent assessorava els clients i els hi facilitava les dades per interposar denúncies falses amb l’objectiu de cobrar una indemnització indeguda de la companyia asseguradora que es repartia al 50% amb el client.

A més, pel que fa a la gestió dels sinistres, si el client no disposava de factures per presentar a les asseguradores, els hi facilitava una amb el nom del client i els objectes que desitgés denunciar. La investigació ha permès la detenció de l’agent d’assegurances, la seva secretària, i cinc clients que van col·laborar presentant denúncies falses.

Als detinguts se’ls imputen divuit delictes d’estafa amb els que haurien defraudat 62.000 euros a diverses companyies asseguradores. No obstant, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Dos dels detinguts van passar els dies 18 i 19 de setembre a disposició judicial al jutjat d’Instrucció núm.1 i 2 d’El Vendrell i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts van declarar a dependències policials entre els dies 21 i 27 de setembre i hauran de declarar al jutjat quan siguin citats.

Font: delcamp.cat

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat