banner est whatsapp

Multitudinària rebuda dels Gegants de l´Arboç a Mataró

L'Arboç, 30/07/2013

En el marc de Les Santes, la Festa Major de Mataró, el Chabran i la Llúcia han estat convidats a l´acte institucional conegut com "La Postal de Gegants".


Foto: Sr. Joan Sans, alcalde de l’Arboç, acompanyant en Chabran i la Llúcia en el seu recorregut pels carrers de Mataró.

En el marc de Les Santes, la Festa Major de Mataró, el Chabran i la Llúcia han estat convidats a l’acte institucional conegut com “La Postal de Gegants”. Aquest acte se celebra des de 1985. La Família Robafaves i els Nans de Mataró exerceixen d’amfitrions cap a uns altres gegants històrics o destacats per l’arrelament en la seva zona, els quals responen a la invitació formal mitjançant una postal franquejada. La Colla dels Gegants de Mataró edita aquesta postal i la distribueix entre el públic per donar a conèixer els convidats. Enguany se n’han fet 5.000 còpies.

L’acte va començar a tres quart de sis, amb la sortida de l’Ajuntament d’en Robafaves i la seva esposa, la Geganta, la seva filla Toneta i el marit d’aquesta, en Maneló, acompanyats dels Nans i els flabiolaires, per anar a rebre en Chabran i la Llúcia de l’Arboç fins a la cruïlla dels carrers de Jaume Balmes amb Jaume Ibran. Un cop allà, l’alcalde de Mataró, Sr. Joan Mora, ha lliurat un ram a la geganta convidada, la Llúcia.

A dos quart de set tots els gegants van tornar en cercavila cap a l’Ajuntament, on va tenir lloc l’acte protocol·lari. L’alcalde de Mataró i el de l’Arboç, Sr. Joan Sans, van fer els seus parlaments. Joan Sans, en el seu parlament va explicar als mataronins la història d’en Chabran i la Llúcia, lloant la seva figura i el significat que sempre han tingut a l’Arboç, i convidant a tots els mataronins a la Festa Major de l’Arboç. Seguidament l’alcalde de Mataró Sr. Joan Mora va col·locar una medalla a en Chabran de l’Arboç de part de la Família Robafaves i hi va haver un intercanvi d’obsequis institucionals: Mataró va fer entrega d’una petita escultura d’en Robafaves i del llibre “Les Santes, Festa Major de Mataró”. Per la seva banda, l’Ajuntament de l’Arboç, com a convidat va lliurar a la ciutat de Mataró, com a regal institucional, el llibre, CD i DVD “La Festa Major de l’Arboç” i un punt de llibre fet amb puntes al coixí.

Després dels obsequis va tenir lloc el ball de l’Àliga, i la foto oficial de la Família Robafaves amb en Chabran i la Llúcia de l’Arboç. Per últim, els Gegants de l’Arboç van obsequiar al públic mataroní amb el seu ball propi, seguit del Ball de Quatre de la Família Robafaves. Es calcula que entre 2.500 i 3.000 persones van assistir a l’acte

En acabar els balls, es va iniciar la cercavila per acompanyar els convidats fins al Portal de Barcelona, on en van acomiadar. La ciutat de Mataró va ser una gran amfitriona i els gegants i geganters arbocencs es van sentir molt ben acollits.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat