banner est whatsapp

La Via Catalana travessarà el Camp de Tarragona, de l´Arboç a l´Hospitalet

L'Arboç, 05/07/2013

Obertes les inscripcions per participar en la cadena humana de l´Onze de Setembre


Per l’Onze de Setembre d’enguany, l’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat una cadena humana.

Aquesta iniciativa, que rep el nom de Via Catalana, pretén recórrer el Principat de Catalunya de nord a sud seguint l’antiga Via Augusta: més de 400 quilòmetres i que travessarà 86 municipis.

A les nostres comarques, la cadena humana anirà des de l’Arboç fins a l’Hospitalet de l’Infant i passarà, seguint principalment l’N-340, per Bellvei, el Vendrell, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona —trams plens des del Balcó del Mediterrani fins a la meitat de la Via Augusta—, la Canonja, Reus —al centre, els trams que van del passeig Prim a la raval de Robuster també estan plens—, Riudoms, Montbrió del Camp i Mont-roig del Camp.

Per l’ANC, aquesta és la columna vertebral dels Països Catalans i, tot i que al País Valencià i a la Catalunya del Nord és dia laborable, tant valencians com nord-catalans podran continuar el recorregut pel seu territori. Per la seva banda, a les Illes Balears s’hi organitzaran actes paral·lels. Segons informa l’organització, a dia d’avui el nombre de gent apuntada per participar-hi encara és baix, ja que es necessiten per a tot el recorregut a l’entorn de 400.000 persones.

El muntatge d’aquest esdeveniment representa tot un repte organitzatiu, que «requerirà el compromís dels catalans i les catalanes que hi participin per tal d’omplir el traçat, especialment en aquells trams més complicats pel fet d’estar allunyats dels nuclis urbans o tenir una densitat de població menor».

L’ANC ha posat a la disposició de tots els voluntaris un formulari per inscriure-s’hi, que podeu trobar a: https://via.assemblea.cat/inscripcions.html

A diferència de l’any passat, en què es va mobilitzar la gent en una gran manifestació, històrica, a la capital catalana, enguany «es busca que sigui la gent de Barcelona qui es mobilitzi i s’acosti a un dels 86 municipis per on passarà la Via Catalana».

Aquesta iniciativa troba els antecedents en la cadena humana que es va organitzar el 23 d’agost de 1989 a Estònia, Letònia i Lituània, que enllaçava les capitals dels tres països bàltics per reivindicar les seves ànsies de llibertat; a la primavera següent, ja eren països independents gràcies a la gran mobilització i a la repercussió internacional que va tenir.

Font: ANC L´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat