banner est whatsapp

L´Arboç amplia el seu sistema de recollida selectiva "porta a porta"

L'Arboç, 02/07/2013

El mes de març de l´any 2009 es va posar en marxa la recollida "porta a porta". Desprès de 4 anys de funcionament, tot i els bons resultats obtinguts, l´Ajuntament de l´Arboç s´ha posat com a objectiu el d´augmentar encara més el percentatge de recollida selectiva, del 55% actual fins, com a mínim, el 75%.


Foto: Repartiment dels nous cubells entre els veïns de l’Arboç

El mes de març de l’any 2009 es va posar en marxa la recollida “porta a porta”. Desprès de 4 anys de funcionament, tot i els bons resultats obtinguts, l’Ajuntament de l’Arboç s’ha posat com a objectiu el d’augmentar encara més el percentatge de recollida selectiva, del 55% actual fins, com a mínim, el 75%.

Per aquest motiu, s’ha vist la necessitat de realitzar una sèrie de modificacions al servei, amb la finalitat de millorar la qualitat de la prestació i alhora tenir uns carrers més nets, més endreçats i sense olors.

Comparativament amb Catalunya, cada arbocenc produeix 800 grams de residus al dia, mentre que la mitjana catalana és de gairebé un quilo i mig. El percentatge de recollida selectiva de l’Arboç és 15 punts superior al de la mitjana catalana. Sense la col·laboració activa i continuada dels veïns i veïnes de l’Arboç durant aquests quatre anys, aquests bons resultats no haurien estat possibles.



El nou servei genera nous llocs de treball

Per a donar conèixer el nou servei de recollida “porta a porta” dels envasos lleugers i del paper i cartró, s’ha dut a terme una campanya informativa adreçada a tota la població. Entre el dia 29 de maig i el dia 14 de juny es van programar, en total, 14 reunions per tots sectors de la població on es va informar dels diferents aspectes que conformen el nou servei.

El nou sistema de recollida també ha tingut un efecte positiu sobre l’ocupació, ja que s’han creat 4 llocs de treball per cobrir les tasques de la campanya informativa, i la implantació del nou sistema de recollida selectiva suposarà la creació de dos llocs de treball més, un a jornada completa i un a jornada parcial, a l’empresa concessionària.

El nou sistema de recollida selectiva també suposarà la desaparició dels contenidors grocs i blaus dels carrers de l’Arboç. Segons el regidor de Serveis Urbans i Medi Ambient, Sr. Josep Raja, << ...amb l’eliminació dels contenidors grocs i blaus l’Arboç presentarà un aspecte més net, més endreçat, sense olors, i també es guanyaran moltes places de pàrquing. Aquest canvi suposa un pas endavant per al medi ambient, però també pel comerç, pel turisme i, el que és més important, per tots els vilatans... >>.

L’Ajuntament de l’Arboç ha facilitat, de manera gratuïta, a tots els veïns un cubell “groc” pels envasos lleugers, un cubell “blau” pel paper i cartró, un magnètic on s’explica els dies i hores de recollida, i un butlletí amb tota la informació del nou sistema que es posa en marxa el proper dilluns dia 8 de juliol. Tota la informació disponible es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de l’Arboç, www.arbocenc.cat.

Font: Gabinet de premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat