banner est whatsapp

El Drac Badalot dels Diables de l´Arboç participarà al festival d´enceses d´Artesa

L'Arboç, 01/07/2013

EL dissabte 6 de juliol tindrà lloc a Artesa de Lleida la V edició del Festival d´Enceses de Bestiari


Dissabte tindrà lloc a Artesa de Lleida (Segrià) la 5a edició del Festival d’Enceses de Bestiari, coincidint amb la festa major. És l’únic que té caràcter competitiu. L’any passat el va guanyar el Drac de la Geltrú, mentre que el Drac de Llorenç del Penedès es va emportar el primer premi de l’edició del 2011.

Tot i que s’hi apunten força figures, només se’n seleccionen sis, que enguany són el Drac Badalot de l’Arboç, la Víbria Jove d’Igualada, la Pàjara de Terrassa, el Diabló de la Selva del Camp, la Cuca de Castellbisbal i la Quimera Godra de Caldes de Montbui. La selecció es fa en base a criteris de simbologia, territorialitat i anàlisi de les seves enceses per tal d’oferir un bon i representatiu espectacle de conjunt.

Es dóna la coincidència que la meitat d’aquestes figures han estat construïdes per l’artista vilafranquina Dolors Sans (Badalot, Víbria Jove i Quimera Godra).

Entre tots, es repartiran un cartell de premis que puja a 3.400 euros en metàl·lic i un premi extra de 500 euros en pirotècnia per a la millor encesa. També hi ha dues persones del territori en el Jurat, que estarà format pel vilafranquí Sete Udina, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya; Josep Borrell, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida; Alfons Senye, director del Centre Cultural La Troca de Granollers; Miquel Pujol, de Pirotècnia Catalana; Pere Puiggròs, alcalde d’Artesa de Lleida; i la vilanovina Eva Sànchez, secretària de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

A partir de les 7 de la tarda hi haurà la plantada a la plaça Major i culminarà a 2/4 de 12 de la nit amb el Festival d’Enceses competitiu.

Font: La Fura

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat