banner est whatsapp

La Plataforma del Transport Públic defensa el tercer fil fins a l´Arboç

L'Arboç, 11/06/2013

L´anomenat tercer fil és el projecte per afegir un tercer rail, des de València fins a Castellbisbal (Barcelona), perquè enllaci amb la variant ja feta cap a la frontera francesa.


La Plataforma en Defensa del Transport Públic (PTP) s´ha sumat a la defensa de l´anomenat "tercer fil" fins a l´Arboç, en la jornada tècnica de l´eix del Mediterrani celebrada a la Cambra de Comerç de Reus la passada setmana.

L´anomenat "tercer fil", és el projecte per afegir un tercer rail a la via convencional de rodalies, des de València fins a Castellbisbal, perquè enllaci amb la variant ja feta cap a la frontera francesa, el que permetria adaptar la via a l´ample internacional i donar sortida a les mercaderies.

El calendari previst pel Ministeri de Foment és tenir-lo al 2015 i com el projecte obre nous escenaris econòmics i de mobilitat, el Cercle d´Economia va organitzar la jornada "L´eix mediterrani com a peça clau de desenvolupament econòmic. Incidència al Camp de Tarragona ".

El president de la Plataforma en Defensa del Transport Públic (PDTP), Daniel Pi, en el torn de preguntes, ha assenyalat els dubtes que planteja el tercer fil tal com ha sortit a licitació, ja que deixaria sense servei als passatgers amb origen al sud de Tarragona fins a Múrcia.

El director general d´infraestructures terrestres, Xavier Flores, ha respost que negocien amb el Ministeri de Foment per donar el màxim servei possible i que, al seu parer, la proposta de la Generalitat de potenciar la connexió natural de l´Arboç pot ser una via de solució.

Posteriorment, mitjançant un comunicat, la PDPT ha detallat que els trens amb origen Tortosa-Castelló-València-Múrcia direcció Barcelona ja no podran passar per Tarragona, tal com està licitat ara el projecte del tercer fil, sinó que hauran de derivar de la Línia d´Alta Velocitat (AVE) Madrid-Barcelona, ​​entre Vila-seca i Perafort.

La plataforma assegura que això implica que de les 38 circulacions diàries per sentit entre Tarragona i Barcelona deixaran de ser factibles 23, el que suposa el 60% del trànsit de l´estació de Tarragona.

En aquesta jornada, el director general d´infraestructures terrestres de la Generalitat ha volgut aclarir com es va decidir construir l´estació de l´AVE Camp de Tarragona a Perafort. L´estació Camp de Tarragona està situada al municipi de Perafort, enclavada entre el tram més urbà de la N-420 i carreteres secundàries, per la que es triga de mitjana uns 30 minuts a arribar des de Tarragona o Reus.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat