banner est whatsapp

Vaga indefinida a l´empresa Utilar de l´Arboç

L'Arboç, 03/06/2013

Els treballadors reclamen cobrar tres nòmines endarrerides i dues pagues extres entre altres demandes


La trentena de treballadors de l´empresa Utilar Iberia S.A del Polígon Industrial El Foix de l´Arboç, van iniciar el dilluns 27 de maig una vaga indefinida per reclamar el pagament dels diners que els deu la companyia, entre d´altres demandes. La vaga s´ha dut a terme durant quatre hores diàries i aquesta setmana es podria estendre a tota la jornada laboral.

Segons ha explicat Arsenio Alonso, representant del comitè d´empresa format per 3 delegats del sindicat UGT, la nefasta gestió de la direcció d´aquesta factoria dedicada a la producció de productes relacionats als vidres del sector de l´automòbil, ha portat a 26 de 40 treballadors a no percebre la paga extraordinària del mes de juny de l´any 2012 i la paga de desembre del mateix any. Utilar també deu les nòmines del mes de març, abril i maig d´aquest 2013.

Arsenio Alonso també assenyala que l´empresa té els comptes embargats perquè no paga el que deu als bancs, a la Seguretat Social i a Hisenda.

Segons Alonso, la direcció d´Utilar va proposar intentar pagar una part de la nòmina del març abans de la vaga, alhora que les intencions de la companyia serien no pagar els treballadors fins que no es pugui desbloquejar l´embargament de comptes, "però no hi ha cap data ni cap mena de seguretat que ho pugui aconseguir", segons Alonso.

Segons han explicat els propis treballadors, el mes de juny de 2012 Utilar va fer un ERO de suspensió de contractes durant 180 dies en un període d´un any per a 28 treballadors d´una plantilla de 56. Els treballadors afirmen que durant els primers sis mesos de l´ERO hi havia una mitjana de 12 operaris afectats, mentre que els empleats en les mateixes seccions habien de fer hores extres per tirar endavant les feines pendents.

Aquesta desastrosa situació va ser denunciada a Inspecció de Treball, que va determinar la imposició de dues sancions de 6000 euros cadascuna. Els treballadors també critiquen que Utilar hagués acomiadat l´any passat tres empleats sense avisar-los i que no els hagi indemnitzar a hores d´ara.

Utilar es va fundar el 1987 com a taller d´eines per a la fabricació de vidre de l´automòbil. L´any 1990 va desenvolupar i patentar un sistema de soldadura de terminals a la lluneta tèrmica esdevenint un dels més importants fabricants de sistemes elèctrics del vidre de l´automòbil.

Utilar és proveïdor de reputades firmes del sector en més de 15 països del món i, des de l´any 2009, és especialment activa en l´enginyeria per a miralls d´energia tèrmica-solar.

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat