banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç retirarà els comptes corrents de les entitats bancàries que executin desnonaments al municipi

L'Arboç, 11/02/2013

L´Ajuntament de l´Arboç deixarà d´operar amb aquelles entitats financeres que promoguin desnonaments de la residència habitual i única de persones empadronades a la vila


L’Ajuntament de l’Arboç deixarà d’operar amb aquelles entitats financeres que promoguin desnonaments de la residència habitual i única de persones empadronades a la vila. Així ho va acordar el passat dijous el Ple municipal, aprovant per unanimitat de tots els partits (PSC, PP, CiU i ERC) la moció presentada pel grup municipal del PSC, que demana la suspensió dels desnonaments de la vivenda habitual.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de l’Arboç es compromet a no treballar amb les entitats bancàries que desnonin els seus clients per no poder fer front al pagament de la hipoteca de la residència habitual. A més, el Consistori denegarà la col·laboració de la Policia Local en aquests desnonaments, excepte ordre expressa del jutge, i donarà suport i orientació a les famílies en perill de perdre la seva vivenda.

Segons l’alcalde de l’Arboç, el socialista Joan Sans, es tracta d’una mesura de pressió per tal que les entitats financeres siguin més sensibles amb les persones que poden perdre la seva llar. “Cal procurar que les conseqüències de la crisi no recaiguin sobre les famílies més vulnerables. Per tant, calen polítiques que garanteixin que no hi hagi cap família sense llar”, afirma Sans.

L’Arboç se suma a d’altres municipis actius en la prevenció dels desnonaments i defensa del dret a la vivenda.

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat