banner est whatsapp

Hortènsia Grau exigeix ​​a CiU aturar l´aprovació del pla director del Logis Penedès

L'Arboç, 15/01/2013

La diputada d´ICV per Tarragona ha exigit avui a CiU que suspengui l´aprovació del pla director del Centre Internacional de Mercaderies CIM Logis Penedès


La diputada d´ICV per Tarragona, Hortènsia Grau, ha exigit avui a CiU que suspengui l´aprovació del pla director del Centre Internacional de Mercaderies (CIM) Logis Penedès.

Per Grau, l´aprovació de la construcció del CIM Logis Penedès, entre les poblacions de Banyeres i l´Arboç, s´ha dut a terme sense participació, consens i sense donar resposta al centenar d´al·legacions presentades.

"El projecte no ha tingut en compte la voluntat i l´autonomia dels governs locals, ni tampoc la normativa europea, que estableix l´obligatorietat de realitzar consultes a la població afectada durant els processos de planificació territorial", ha afirmat la diputada d´ICV-EUiA.

Hortènsia Grau ha presentat una proposta de resolució al Parlament per demanar la suspensió cautelar de l´aprovació del pla director urbanístic fins que s´hagi redactat el pla director comarcal del Baix Penedès amb estrictes criteris de participació ciutadana.

En la proposta presentada per ICV-EUiA també es demana crear una comissió d´estudi que compti amb una representació equitativa de la societat civil, empresarial i política del territori, així com l´assessorament d´experts i acadèmics proposats tant per l´administració com per altres agents .

A més, Grau ha recordat l´incompliment per part de CiU, que va assegurar que no hi hauria Pla Director del Logis sense aprovar abans un Pla Director Urbanístic al Baix Penedès i que és imprescindible actualitzar les dades socioeconòmiques de la zona en el context actual per veure la viabilitat.

"El sector logístic a Catalunya està en caiguda lliure des del 2007, les raons de la logística han canviat radicalment", ha afegit Grau, per a qui "l´ocupació de zones logístiques ja existents al Baix Penedès no arriba al 50%".

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat