banner est whatsapp

Els Reis Mags tornen a portar la il-lusió a la vila de l´Arboç

L'Arboç, 08/01/2013

Centenars de veïns de totes les edats van participar el dissabte 5 de gener en la Cavalcada dels Reigs D´Orient


La cavalcada i la nit i el Dia de Reis va posar punt i final a les Festes nadalenques, i com sempre ho han fet amb la nit més màgica de l’any per molts nens i nenes.

Els primers en passejar per la vila amb els seus cavalls van ser els Pregoners Reials, que a les 12 del migdia de dissabte ja anunciaven l´arribada de S.S.M.M. els Reis d´Orient, tot ambientat amb les melodies de l´Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès, que els van acompanyar durant tot el trajecte pels principals carrers de l´Arboç.

El recorregut dels pregoners va sortir des del poliesportiu i va seguir per l´Avinguda Generalitat de Catalunya, C.Hortaleza, Av. Tarragona, Av. Sant Jordi, Rambla Gener, C. Rafael de Casanovas, C. Francesc Macià, Av. Verdaguer, plaça de la Badalota, C. Major i la Plaça de la Vila.

A 2/4 de 7 de la tarda, pels carrers de la vila, arribava el moment més esperat i àlgid de la jornada amb la GRAN CAVALCADA DELS REIS D´ORIENT, també acompanyats per l´Escola Municipal de Música Tradicional. Cal destacar que abans d´iniciar el seu recorregut, Ses Majestats van fer una visita als avis i àvies de la Residència Sant Antoni Abat, on els van oferir uns obsequis.

El recorregut de la cavalcada va començar al Camp de Futbol i va seguir sense incidències per l´Avinguda Verdaguer, C. Rafael de Casanovas, Rambla Gener, Passeig Panxita, Via Augusta, Av. Sant Jordi, C. de l´Hospital, Rambla Gener i C. Major.

En arribar a l´església de Sant Julià, els Reis Mags van fer la tradicional adoració de l´infant Jesús al Pessebre Vivent. A continuació, Ses Majestats, acompanyats de les autoritats locals, van pujar al balcó de l´ajuntament per dirigir unes paraules als nens i nenes de l´Arboç. Van ser unes paraules amb un clar missatge de pau al món en diversos idiomes i amb l´esperança que els petits es tornin a portat bé aquest nou any 2013. Abans que els Reis Mags abandonessin del balcó de l´ajuntament, a la Plaça de la Vila es va desencadenar un espectacular esclat de confeti, serpentines i pluja de globus que va fer les delícies dels assitents a la festa.

Per finalitzar la festa més important de l´any per la canalla, la comitiva reial es va dirigir a l´Arbosense, on Ses Majestats van fer la darrera recollida de cartes i van repartir caramels entre tota la mainada. En sortir de l´Arbosense i com és tradició, els Reis Mags van dirigir-se a les llars d´alguns nens i nenes de l´Arboç per entregar-los personalment els regals.

La Gran Cavalcada dels Reis D´Orient ha estat organitzada per l´Ajuntament de l´Arboç, amb la col·laboració de l´Associació de Dones Arbocenques (ADA). A hores d’ara, els reis ja tornen cap al seu país, mentre que tornaran, de ben segur, l’any que ve en aquestes mateixes dates.

Font: Redacció

[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat