banner est whatsapp

L´institut de l´Arboç tanca l´activitat Expoprevenció 2012

L'Arboç, 19/12/2012

Es tracta d´una exposició itinerant per treballar algun tema relacionat amb la salut i els joves als centres d´ensenyament de secundària, en espais de formació o de trobada de joves dels diferents municipis de la comarca.


Ja fa alguns anys que el projecte Jove Baix Penedès inclou dins el seu programa de Salut Jove l´activitat Expoprevenció. Es tracta d´una exposició itinerant per treballar algun tema relacionat amb la salut i els joves als centres d´ensenyament de secundària, en espais de formació o de trobada de joves dels diferents municipis de la comarca.

Enguany l´exposició ha estat “Sex o no sex”, cedida per l´associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS), que treballa en la promoció d´hàbits saludables i conductes de risc al voltant de les infeccions de transmissió sexual i el VIH/SIDA. L´exposició consta de 10 plafons que combinen textos i fotografies. L´activitat està complementada amb una guia d’orientacions per als educadors, que facilita la visita i proposa exercicis pedagògics per ajudar a la reflexió i l’anàlisi de situacions que poden viure els joves. Inclou, també, un fullet recordatori de la visita a l’exposició.

Els principals destinataris d´aquesta exposició són alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i Programes de Transició al Treball (PTT) i, en general, els joves usuaris d´esplais, casals joves, PIJ i participants d´entitats juvenils, programes de garantia social i formació ocupacional.

Aquesta exposició va iniciar el seu recorregut el passat mes d´octubre a L´Institut Camí de Mar de Calafell i després a l´Espai jove de Banyeres del Penedès. Al novembre va ser a l´Institut Coster de la Torre, de la Bisbal del Penedès, i al centre cívic La Patronal de Bellvei. Des del 27 de novembre fins la setmana passada ha estat a l´Institut Ernest Lluch i Martí, de Cunit, i finalment, l´Institut de l´Arboç és l´encarregat de tancar l´itinerari, i es podrà visitar l´exposició en aquest centre fins al 19 de desembre.

Des de JBP i dins el programa de Salut Jove, també s´ha ofert als centres la possibilitat de completar la dinamització de l´exposició amb el suport dels tècnics de Joventut municipals i comarcals, a qual cosa han accedit tres instituts de la comarca.

En total, s´han fet tretze sessions de dinamització amb grups d´alumnes de 3r d´ESO i Batxillerat, en les quals han participat més de cinc-cents joves d´entre quinze i divuit anys. Tant els joves com l´equip de docents i la resta de professionals participants han valorat molt positivament els resultats de l´Expoprevenció 2012.

Aquesta és una de les moltes activitats que formen part del projecte Jove Baix Penedès, que impulsa cada any programes de diferents àmbits dirigits als joves, entre els quals destaca l´àmbit de salut, amb accions com la guia de salut SOS Salut Jove, partits de futbol de Dia Mundial contra la Sida i Dia Mundial contra el Tabac, la Festatenció! i el Grup de Treball en Salut Jove, entre altres.

Font: Consell Comarcal del Baix Penedès

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat