banner est whatsapp

Aceros para la Construcción de l´Arboç planeja acomiadar 26 treballadors

L'Arboç, 05/12/2012

L´empresa Aceros para la Construcción, pertanyent al Grup Celsa, ha presentat a la plantilla un pla de viabilitat que preveu l´acomiadament de 26 treballadors


L´empresa "Aceros para la Construcción", pertanyent al Grup Celsa, ha presentat a la plantilla un pla de viabilitat que preveu l´acomiadament de 26 treballadors, el que suposa el 30% de la plantilla, i una rebaixa mitjana del 20% dels seus sous.

La direcció de la companyia, que té el seu centre productiu a l´Arboç, proposa a més incrementar la jornada laboral anual en nou dies i aplicar un Expedient de Regulació d´Ocupació (ERO) temporal a la resta de la plantilla, segons ha informat a Ràdio L´Arboç Luis Solera, secretari de Comisions Obreres (CCOO) del comité d´empresa.

Els sindicats ja han expressat el seu rebuig a aquestes mesures i han anunciat un calendari de mobilitzacions contra el pla de viabilitat.

Els treballadors han dut a terme aquest dimecres 5 de desembre la primera de les accions de protesta .

La plantilla es va concentrar a les 10 del matí a les portes de l´empresa, que està situada a la carretera N-340, i des d´allà van anar a peu fins l´Ajuntament de l´Arboç, on es van reunir amb l´alcalde Joan Sans per exposar-li situació i demanar que intercedeixi davant l´empresa.

CCOO ha denunciat que l´empresa està aprofitant la reforma laboral per acomiadar part de la plantilla i "imposar que la resta treballi més hores per menys diners i en pitjors condicions laborals".

Aceros para la Construcción agrupa actualment l´activitat de fabricació i venda de malles i armadures d´acer del grup siderúrgic Celsa. A la fàbrica de l´Arboç treballen un total de 89 persones.

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat