banner est whatsapp

L´exposició "Obre´t en català" visita l´Arboç

L'Arboç, 23/11/2012

El Servei de Català del Baix Penedès porta a les biblioteques municipals de l´Arboç i Cunit "Obre´t en català", una exposició de la Plataforma per la Llengua.


El Servei de Català del Baix Penedès porta a les biblioteques municipals de l´Arboç i Cunit “Obre´t en català”, una exposició de la Plataforma per la Llengua dirigida especialment al públic catalanoparlant sobre la necessitat de no canviar de llengua quan s´adrecen a persones d´origen estranger.

El propòsit d’aquesta exposició és mostrar com l’hàbit de canviar de llengua amb una persona immigrada equival a una nova forma d’exclusió social. S’explica, també, el context en el qual va estendre’s aquest costum i es posen en relleu alguns prejudicis i tòpics que hi ha, avui dia, darrere d’aquest comportament.

La mostra consta d´una sèrie de plafons informatius dividits en diferents parts: en la primera, s´explica que la societat catalanoparlant sempre ha estat oberta als corrents migratoris, que l´han enriquit en molts aspectes. En la segona part es reflexiona sobre l´augment del multilingüisme, la necessitat que la societat d´acollida participi en una societat oberta i inclusiva, es reflexiona de manera còmica sobre alguns aspectes negatius de determinades actituds dels catalanoparlants davant de les persones immigrades o l´habitual hàbit de canviar de llengua amb les persones nouvingudes. Finalment, en la darrera part de l´exposició es plantegen diferents situacions i suggeriments per millorar la comunicació lingüística entre els catalanoparlants i els nouvinguts per tal d´afavorir la inclusió social.

Es podrà visitar del 15 al 30 de novembre a la Biblioteca Municipal de l´Arboç (av. Sant Jordi, 12) i del 3 al 20 de desembre a la Biblioteca Marta Mata de Cunit (c. de la Creueta, 17). L´exposició sobre els hàbits lingüístics amb la nova ciutadania ha estat produïda per la Plataforma per la Llengua i compta amb la col•laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l´any 1989 com a òrgan territorial d´aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l´extensió territorial del coneixement i l´ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat

Font: SCC del Baix Penedès

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat