banner est whatsapp

Correllengua 2012 a l´Arboç amb "El Taulell"

L'Arboç, 07/11/2012

Per segon any consecutiu, el grup de debat i acció de l´Arboç "El Taulell", organitza les activitats que formen el Correllengua.


Divendres i dissabte, dies 9 i 10, el Correllengua omplirà el centre de la vila amb la participació de tothom qui vulgui, tant infants com gent gran. Hi ha activitats per a tots els gustos.

Així, divendres, a les vuit del vespre, a l’Auditori -carrer Major- es farà la projecció del documental “Xirinacs, de l’amnistia a la independència” i posteriorment ens endinsarem en aquesta gran figura de la nostra història recent, amb dues persones que van ser amics molt propers d’ell: Joan Parés i Manuel Garcia, de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs.

I és que, aquest any, la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) vol recordar la figura de Xirinacs, en el cinquè aniversari de la seva mort. De la riquesa de la seva personalitat, es vol destacar la seva fidelitat a la llengua i la seva lluita per a l’alliberament dels Països Catalans a través de la no-violència.

Com a reconeixement a la seva aportació, l’Arboç amplia aquest homenatge al Correllengua d’aquest any i no només fa la xerrada que hem esmentat, sinó que els alumnes de les escoles del municipi han fet un treball a partir de paraules essencials del seu pensament, com ara “justícia” o “poble”. Les definicions de cada paraula les llegiran els mateixos nens dissabte a la tarda al carrer Major. També dissabte es farà una “Penjada de paraules”: cada infant penjarà una paraula i la seva definió. Aquest treball quedarà exposat a la Casa de Cultura Can Rossell sota el títol “Paraules de Xirinacs”. Tot això, amanit amb una xocolatada al carrer.

Els jocs infantils també hi seran presents en aquesta festa de la llengua, amb la inclusió de la tradicional “Desfogada popular”, unes bitlles que recullen les frases més “lluïdes” contra el català dites per personatges coneguts i que podem tombar entre tots amb unes pilotetes.

Pel que fa a les propostes per als més grans, dissabte no hi faltarà tampoc la “Botifarrada popular” i la música amb accent obert... en català: el KATaoke i servida per DJs arbocencs ja tocant la nit.

Abans, però, el testimoni de la nostra parla vindrà en forma de torxa encensa a les vuit del vespre. La flama de la llengua es passejarà pel centre de l’Arboç fins a arribar davant l’Ajuntament, on es llegirà el Manifest del Correllengua 2012.

Propostes lúdiques i festives en aquests dos dies a l’Arboç. D’una activitat a l’altra i per a totes les edats, el Correllengua potencia valors de civisme i convivència tot defensant allò que ens és més propi: la llengua. El català com a element de cohesió i de llibertat en cada indret del nostre país.

Font: El Taulell

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat