banner est whatsapp

El Logis Intermodal Penedès esdevindrà un important centre per a activitats logístiques

L'Arboç, 25/10/2012

El dimarts 23 d´octubre, a l´emblemàtic edifici de la Giralda de l´Arboç, va tenir lloc una reunió informativa sobre el Logis Penedès, adreçada als alcaldes i regidors de la comarca.


El dimarts 23 d´octubre, a l´emblemàtic edifici de la Giralda de l´Arboç, va tenir lloc una reunió informativa sobre el Logis Penedès, adreçada als alcaldes i regidors de la comarca. La reunió va estar presidida pel delegat del govern, Joaquim Nin; el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Olivella; l´alcalde de l´Arboç, Joan Sans, i el director de CIMALSA, Isidre Gavín.

El punt de partida va ser el Pla director urbanístic, aprovat el passat mes de juliol per la Comissió d´Urbanisme de Catalunya (CUC), que suposa el darrer pas del plantejament urbanístic i ordena els usos de la zona on es preveu la construcció del Logis Penedès. També defineix les característiques urbanístiques que impulsarà el Departament de Territori i Sostenibilitat per tal de fer realitat el Logis, que combina actuacions viàries, ferroviàries i de política de sòl.

En el decurs de la reunió, el director de CIMALSA, a banda d´exposar i concretar els detalls del Pla director, va mostrar una especial sensibilitat cap al territori, i en especial cap als dos termes municipals més directament afectats, Banyeres del Penedès i l´Arboç, respecte dels quals va donar especial rellevància a l´encaix d´aquesta infraestructura al territori i a les mesures d´integració paisatgística per tal que sigui una implantació coherent amb els principals valors del lloc.

Així mateix, també va parlar de la situació estratègica del Logis Penedès i de la importància d´aquest centre logístic a nivell de país, de la necessitat d´adequar les infraestructures viàries per dur a terme aquest projecte, com ara els accessos a l´autopista AP-7 i els enllaços ferroviaris, i de la voluntat de minimitzar l´impacte als municipis afectats en particular i a la comarca en general.

La presentació va finalitzar després d´un torn de paraules en el qual els alcaldes i regidors assistents van poder resoldre els seus dubtes i es van comprometre a fer una feina conjunta a l´hora de perfilar aquest projecte.

Font: Departament de Comunicacio i Cultura Consell Comarcal del Baix Penedès

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat