banner est whatsapp

L´Arboç celebra la seva I Fira Modernista

L'Arboç, 07/06/2012

Els propers dies 16 i 17 de juny, l´Arboç celebrarà la seva primera Fira Modernista, ambientada en finals del segle XIX


"Podeu consultar el programa d´actes de la I Fira Modernista a la part inferior d´aquesta notícia"

Els propers dies 16 i 17 de juny, l’Arboç celebrarà la seva primera Fira Modernista, ambientada en finals del segle XIX. L’esdeveniment ambientarà el municipi amb més d’una trentena de parades d’època, actuacions teatrals i tallers infantils. El consistori anima als visitants a disfressar-se i submergir-se de ple en la història modernista de l’Arboç.

Durant 48 hores, l’Arboç viatjarà al seu passat més daurat. El modernisme va deixar una impremta molt important al municipi, deixant testimoni en un gran número d’ edificis, en objectes decoratius i, fins i tot, en la seva artesania més valuosa, les Puntes al Coixí.

L’esdeveniment pretén rememorar aquella època ambientant el seu carrer Major, principal exponent monumental de la població. Així, durant tot el cap de setmana, s’instal•larà un Mercat Modernista amb objectes d’època i parades tematizades; es realitzaran visites guiades gratuïtes per l’Arboç modernista; tindran lloc accions teatrals al carrer típiques de finals del segle XIX i es realitzaran tallers educatius infantils.

Segons el Regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Alfons Ribas, aquesta fira “vol recordar el nostre passat històric i, alhora, incentivar el comerç, el turisme i la cultura”. Segons el consistori, la idea és que l’Arboç continuï avançant i miri al present amb una idea optimista. Ribas comenta que “el modernisme va ser una època de grans avenços i un dels millors moments econòmics i culturals del nostre municipi. Aquest és l’esperit que volem que transmeti aquesta iniciativa i que s’encomani a ciutadans i visitants”.

Per la seva banda, l’Alcalde de l’Arboç, Joan Sans, afegia que “la fira neix amb la idea de consolidar-se i acabar essent tant important com la de Santa Llúcia” i continuava afirmant que “l’Arboç necessita iniciatives que incrementin el turisme i el comerç local, i no hi ha millor manera de fer-ho que mostrant la gran riquesa arquitectònica i cultural que tenim” que, com no “és principalment modernista”.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

Póster oficial de la I Fira Modernista  (PDF)

Programa de la I Fira Modernista (PDF)

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat