banner est whatsapp

Inaugurada la 1ª fase de la restauració de les cobertes de l´Església de Sant Julià de l´Arboç

L'Arboç, 21/05/2012

El passat dimecres 16 de maig va tenir lloc a l´Arboç l´acte d´inauguració de la primera fase de la restauració de les cobertes de l´Església de Sant Julià.


El passat dimecres 16 de maig va tenir lloc a l’Arboç l’acte d’inauguració de la primera fase de la restauració de les cobertes de l’església de Sant Julià. L’acte, presidit pel delegat de la Generalitat a les comarques de Tarragona, Sr. Quim Nin, i per l’alcalde de l’Arboç, Sr. Joan Sans, va comptar amb l’assistència de representants de l’ajuntament de l’Arboç, de la Generalitat de Catalunya, de l’arquebisbat de Tarragona, de l’Obra Social de Caixa Penedès, del Consell Parroquial de l’Arboç, i de nombrosos arbocencs i arbocenques que han col·laborat d’una o altra manera en la consecució d’aquesta magna obra.

L’Església de Sant Julià és un Bé Cultural d’Interès Nacional catalogat l’any 2007. Construïda en tan sols 16 anys en plena Guerra dels Segadors, en un moment en que la vila comptava amb tan sols 900 habitants, ha patit les vicissituds de la història i ha estat destruïda en dues ocasions. Les teulades o cobertes es trobaven en un estat molt precari, fet que va aconsellar emprendre amb caràcter d’urgència aquest procés de restauració.

En aquesta primera fase s’han restaurat les teulades de set capelles laterals. La Parròquia de Sant Julià ja ha iniciat l’estudi de viabilitat d’una segona fase de les obres que abraçaria la resta de les capelles laterals.

Font: Gabinet de Comunicació de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat