banner est whatsapp

L´Associació de la Llar de Jubilats viatja a Esparreguera a veure la famosa representació de La Passió

L'Arboç, 08/05/2012

Una visita en reconeixement al seu recent guardó i màxima distinció que es rep a Catalunya, La Creu de Sant Jordi, concedida el 10 d´Abril de l´any en curs.


Un reconeixement a la trajectòria d´una entitat que promou un dels espectacles de referència de la cultura popular i tradicional de Catalunya.

En aquesta visita es va recórrer el Museu de Ceràmica, per després accedir a les dues sessions de matí i tarda, amb una durada de gairebé 2 hores cadascuna, per veure en escena La Passió. Una recreació de la vida de Jesús on entren en escena uns 420 protagonistes, entre els que actuen i els que es troben entre bambolines.

La interpretació és digne d´elogi, que es va engrandint amb una il·luminació molt estudiada, un fons neutre i les modernes tècniques de tractament digital. La nova proposta 2012, ens dóna una visió extremadament realista i dura d´un Crist d´esquena en el moment de la flagel·lació.

Cobren una nova dimensió les expressions dels actors que han marcat un abans i un després. Tots ells han rebut un tractament especial en aquest exercici, on destaquen els gestos i les veus, entrenades en un taller especial a la seva disposició.

Un gran dia per l´expedició arbocenca, amb un menjar exquisit en un famós restaurant d´Esparreguera, regat amb el típic brou de la zona.

En tot moment, els avis van rebre un tracte exquisit de l´organització, es van poder fotografiar amb Jesús i Judes. A la tarda, els van ensenyar el teatre per dins perquè veiéssim els elements emprats, les columnes, les oliveres, els vestits, creus, zona de maquillatge, altures que poden donar-li a l´escenari, elevadors ... una bellesa interior impressionant digne de veure.

L´obra és en català, però estudien el poder fer-la en diversos idiomes, dotant les butaques del teatre amb un sistema d´auriculars de traducció simultània.

Font: Associació Llar de Jubilats de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat