banner est whatsapp

L´Institut d´Estudis Penedesencs presenta avui a l´Arboç el documental dels bombardejos franquistes al Penedès

L'Arboç, 27/04/2012

Avui divendres 27 d´abril a les 19:30h, a l´auditori Municipal de Can Rossell, es presentarà el documental "Els bombardejos franquistes al Penedès (1937-1939)".


Avui divendres 27 d´abril a les 19:30h, a l´auditori Municipal de Can Rossell, es presentarà el documental “Els bombardejos franquistes al Penedès (1937-1939)”. El documental és el fruit d’un estudi de camp on s’han realitzat diverses entrevistes amb persones del Penedès que van viure els bombardejos.

La guerra civil sempre és un record dur i dolorós per als que l’ha van viure. El que va impactar més durant aquest període són els bombardejos. L’objectiu de la recerca és posar de manifest l’experiència viscuda de primera mà preservant-ne així la memòria. La base del documental són la selecció de més de 24 hores d’entrevistes enregistrades.

Del Penedès on es van concentrar més del 50% dels atacs aeris és al Baix Penedès i, més concretament, a Sant Vicenç de Calders per ser un nus comunicatiu important per la bifurcació de les línies de tren. L’estació de ferrocarril d’aquesta població va patir 101 atacs aeris.

La presentació anirà a càrrec de Ramon Arnabat, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, amb la col·laboració de l´entitat cultural local, "l´Arboç Acthiva´t", i en conveni amb l´ajuntament de la vila.

Font: Ràdio l´Arboç - redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat