banner est whatsapp

Taller de castells per Sant Jordi amb els alumnes de l´institut de l´Arboç

L'Arboç, 25/04/2012

El passat dia 23 d´abril, Diada Nacional de Sant Jordi, un grup de membres de la colla van participar en les jornades de tallers culturals que van tenir lloc al carrer major de l´Arboç.


Foto per : Ana Sánchez

El passat dia 23 d’abril, Diada Nacional de Sant Jordi, un grup de membres de la colla van participar en les jornades de tallers culturals que van tenir lloc al carrer major de l’Arboç.

Aquests tallers, els van organitzar un grup de professors de l´institut IES l’Arboç per donar a conèixer les entitats culturals de la vila, i d’aquesta manera, conscienciar als alumnes de que encara segueix viva la cultura.

El taller va començar a les 9 del matí i va constar de dos torns de 18 nois i noies cadascun. Els alumnes participants tenien entre 13 i 14 anys d’edat i van poder viure la sensació de pujar a un castell durant el taller.

hi va haber una part teòrica, on van poder aprendre les parts d’un castell, la vestimenta necessària, les funcions de la faixa i com es muntar una pinya, entre d’altres coses. A continuació, es va fer una part pràctica, on els alumnes van ficar-se faixes, muntar una pinya i fins i tot, van poder pujar.

El taller va ser un èxit, ja que hi van acabar participant tots, i van poder sentir l’essència dels castells. El cap de colla dels Minyons de l´Arboç, Josep M. Vera, va valorar positivament aquesta iniciativa declarant que; “és una manera d’apropar el món casteller al jovent de la comarca i d’aprendre en primera persona els valors castellers”.

Font: Minyons de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat