banner est whatsapp

L´Ajuntament i els restauradors pacten revisar la taxa de les terrasses

L'Arboç, 12/03/2012

Aquest cap de setmana els bars han tornat a treure les taules i les cadires al carrer


Aquest cap de setmana els bars han tornat a treure les taules i les cadires al carrer

L´Ajuntament de l´Arboç s´ha compromès a revisar la nova ordenança de les terrasses dels bars de manera que baixi el cost de la taxa a la desena d´establiments que disposen d´aquest servei. Com ha explicat el batlle, Joan Sans, ho faran amb un augment de les bonificacions principalment durant temporada d´hivern. El consistori ha de redactar la nova proposta i tornarà a reunir-se amb els restauradors la propera setmana. L´ordenança s´ha d´aprovar en el ple municipal de finals d´aquest mes de març i Sans vol arribar a un acord que satisfaci les dues parts.

El passat dissabte 10 de març es van reunir i l´alcalde, Joan Sans, va explicar els detalls de la nova ordenança que contempla l´aplicació de bonificacions, que sembla no havien estat ben exposades i explicades als propietaris.

Com ja va apuntar l´ajuntament, el preu per taula no passa de 5 o 9 cèntims d´euros a 1 euro o 1´20 euros. El cost aproximat amb l´aplicació de les bonificacions serà, segons l´alcalde, entre 38 i 49 cèntims d´euro per taula. Segons ha explicat Sans, però, els restauradors consideren que aquesta taxa "segueix sent excessiva" i l´alcalde s´ha compromès a revisar-ho abans que s´aprovi en el ple ordinari previst per a finals de març.

Joan Sans ha explicat que augmentaran les bonificacions de manera que durant la temporada d´hivern la taxa sigui més barata i inclouran una tercera categoria per als establiments que queden més allunyats del centre de la Vila. En el termini d´una setmana l´ajuntament presentarà la nova proposta als restauradors. El batlle ha assegurat que "hi ha diàleg i una bona sintonia" entre les dues parts i que de moment, els bars han tornat a treure taules i cadires a les terrasses aquest cap de setmana.

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat