banner est whatsapp

Les puntes arbocenques participen en l´exposició de la VIII Biennal de Gènova

L'Arboç, 24/02/2012

La VIII Biennal de Gènova, que cada any dedica una exposició a un tema o país, va escollir enguany convidar l´Associació Catalana de Puntaires (ACP) i exposar la punta al coixí catalana. Entre la delegació, es trobava una representació de puntaires arbocenques, que van poder fer demostracions in situ de la punta arbocenca.


Foto: Moment de la conferència de cloenda a càrrec de la M. Jesús González, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires (Autor: ACP)

La VIII Biennal de Gènova, que cada any dedica una exposició a un tema o país, va escollir enguany convidar l’Associació Catalana de Puntaires (ACP) i exposar la punta al coixí catalana. Entre la delegació, es trobava una representació de puntaires arbocenques, que van poder fer demostracions in situ de la punta arbocenca.

El mes de novembre, les vitrines del Palau Imperial de Gènova van mostrar diverses tècniques de punta al coixí que es produeixen a Catalunya, amb peces pròpies de l’ACP i d’altres de cedides expressament per a l’ocasió. Les puntaires i els visitants de Gènova van poder apreciar l’alta qualitat dels treballs de l’Arboç, així com l’elegància de les blondes negres del Baix Llobregat o la finor del ret fi del Maresme.

La delegació catalana, entre la qual destacava la puntaire arbocenca Aida Pou, va fer una demostració de la genuïna tècnica arbocenca de tallar i afegir. Els presents van lloar la tècnica, molt diferent de les pròpies de Gènova.

La Jornada va acabar amb una conferència a càrrec de la Presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires, M. Jesús González. La intervenció va anar acompanyada d’il·lustracions dels estris que habitualment s’utilitzen a Catalunya en la confecció de les puntes i de les diverses tècniques que s’empren. La xerrada va comptar amb un gran nombre d’assistents.

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat