banner est whatsapp

El futur museu casteller de Valls rep una donació arbocenca de fa un segle

L'Arboç, 31/12/2011

El veí de l´Arboç Rossend Condis ha formalitzat la donació al futur Museu Casteller de Catalunya de Valls de la seva col - lecció de material gràfic i documental que repassa les actuacions castelleres a L´Arboç durant el segle XX, el que de moment és el fons més antic del Museu.


El veí de l´Arboç Rossend Condis ha formalitzat la donació al futur Museu Casteller de Catalunya de Valls de la seva col · lecció de material gràfic i documental que repassa les actuacions castelleres a L´Arboç durant el segle XX, el que de moment és el fons més antic del Museu.

Segons informa l´Ajuntament de Valls, la donació de Condis inclou 179 imatges, entre les quals destaquen dues làmines originals de la revista de l´època "Rocío Carmelità" amb una fotografia del 4 de 8 que la Colla Vella va carregar l´any 1932, i també un reportatge fotogràfic de Ramir Guasch Figueras (1900-1984) amb 19 imatges originals de la festa major de l´Arboç de 1931.

Una de les parts més valuoses d´aquesta antologia documental són quatre fotografies originals de l´època datades a finals del segle XIX i durant els primers anys del segle XX, que es convertiran en unes de les imatges més antigues que tindrà el museu.

El llegat de Rossend Condis passarà a enriquir el fons documental d´un futur Museu Casteller de Catalunya que ja compta, entre altres, amb un important conjunt d´una cinquantena de fotografies de Pere Català Pic, cedides pel seu fill Pere Català Roca, acompanyades de documentació castellera diversa.

Un altre donació important és la del comentarista i historiador de Vilafranca del Penedès (Barcelona) Jaume Grau, que va cedir 167 unitats documentals entre llibres, fotografies, retalls de premsa, objectes i arxius sonors

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat