banner est whatsapp

500 usuaris es beneficien ja del WIMAX a l´Arboç, un servei low cost d´internet i telefonia

L'Arboç, 03/10/2011

L´any 2009 l´Arboç es convertia en el primer municipi de tot l´Estat Espanyol en disposar de connexió a internet WIMAX gràcies a la signatura d´un conveni entre l´Ajuntament i l´empresa Wimax Global Acess


L´any 2009 l´Arboç es convertia en el primer municipi de tot l´Estat Espanyol en disposar de connexió a internet WIMAX gràcies a la signatura d´un conveni entre l´Ajuntament i l´empresa Wimax Global Acess.

Aquest convertia l´Arboç en ciutat pionera i pilot a l´Estat en aquesta tecnologia per oferir-la a usuaris finals. Després de dos anys 500 usuaris es beneficien d´aquest servei, plenament operatiu, que permet disposar d´internet. En breu, a més es podrà disposar de telèfon. Tot a preu simbòlic de 12€ mensuals i podrà estalviar 400€ a l´any als habitants del municipi.

El servei WIMAX no necessita donar d´alta la línia telefònica, donat que funciona a través de xarxes sense fils gràcies a una antena instal·lada a l´habitatge o empresa que ho sol·liciti. A més, no interfereix amb les altres xarxes wifi i permet disposar de més banda ampla i més cobertura que una tradicional wifi. El servei permet,a més, connectar tots els edificis municipals, estalviant al municipi un 50% de la factura habitual amb qualsevol altre operador i oferir el servei, gairebé gratuït, a la resta de la població.

Actualment, 500 usuaris es beneficien d´aquest servei, alguns dels quals són empreses del Polígon del Foix que, per la seva situació geogràfica, no podien gaudir d´aquest servei amb altres operadors. Ara, dins del terme municipal de l´Arboç, qualsevol persona pot tenir connexió d´aquest tipus i és l´Ajuntament l´intermediari amb l´empresa. Aquelles persones interessades poden adreçar-se al consistori de l´Arboç per obtenir més informació i poder gaudir del servei.

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
teratre
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat