banner est whatsapp

El PP de Banyeres proposa una ambulància medicalitzada per atendre les urgéncies del CAP de l´Arboç

L'Arboç, 09/08/2011

El possible tancament del servei nocturn del CAP de l´Arboç, que atenia de mitjana unes 5 persones al dia, ja ha comportat la primera proposta per tal de poder preveure possibles problemes en el servei sanitari pel que fa a la part interior de la comarca del Baix Penedès.


El possible tancament del servei nocturn del CAP de l’Arboç, que atenia de mitjana unes 5 persones al dia, ja ha comportat la primera proposta per tal de poder preveure possibles problemes en el servei sanitari pel que fa a la part interior de la comarca del Baix Penedès.

El regidor de Banyeres Jerónimo Merino (PP), segon tinent d’alcalde del govern que lidera la convergent Núria Figueras, ha fet la proposta a d’altres ajuntaments de la zona afectats per aquesta retallada de poder mancomunar el cost d’una ambulància medicalitzada durant les 24 hores del dia per atendre les urgències i els serveis dels usuaris del CAP arbocenc.

Atès que amb el possible tancament nocturn del CAP de l’Arboç a partir de l’1 de setembre, els veïns de Banyeres i d’altres localitats haurien de desplaçar-se a l’Hospital del Vendrell, “aquesta ambulància compartida donaria tranquil·litat”. Figueras no ho veu malament i creu que és una proposta a estudiar tot i que ha recordat que quan Sanitat ha plantejat aquest possible tancament sempre ha garantit el trasllat dels possibles malalts a l’hospital comarcal mitjançant el servei del 112.

Josep Maria Puigibet, alcalde de la Bisbal, ja ha avançat que no ho veu bé, “és l’administració catalana qui ha de garantir els serveis de les assistències sanitàries, els ajuntaments no podem oferir uns serveis que no ens pertoquen”. El socialista Joan Sans, alcalde de l’Arboç, no ha amagat que és una proposta a tenir en compte, “ara el que hem de fer és saber el cost que això ens pot comportar, ja que com tothom sap, no anem sobrats de diners”.

Contra la retallada

En diversos punts de la comarca, tant a l’interior com a la costa, s’estan recollint signatures en contra de la retallada en la prestació sanitària. El passat divendres a les 7 de la tarda hi va haber una manifestació a la plaça Vella del Vendrell. Jerónimo Merino ha dit que “els veïns ens reclamen solucions, no gestos estèrils que només serveixin per sortir als mitjans de comunicació”. Merino ha culpat els responsables de l’anterior govern tripartit de la Generalitat d’haver hagut d’arribar a fer aquestes retallades en el camp de la Sanitat Pública.

La conselleria de Salut vol implantar en breu un nou model d’atenció a les urgències sanitàries a les comarques del Tarragonès i Baix Penedès. Segons la Generalitat, això comportarà una millora del servei i un major aprofitament dels actuals recursos. Salut vol reduir en un 6% el parc d’ambulàncies, potenciar el centre coordinador d’atenció telefònica (112 o 061) i desplegar tres serveis d’urgències i emergències (SUE) en llocs estratègics. Amb tot això al Baix Penedès es preveu que hi hagi vuit ambulàncies: tres de 12 hores diürnes a la Bisbal, Segur i Coma-ruga; una de 24 hores a Calafell amb una altra de reforç d’estiu, i unes altres tres, una de 24 hores, una de 12 hores de dia i una de reforç d’estiu al Vendrell.

Font: Revista Espígol

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat